Поділитись:

Для полювання за HIMARS: Іран передав росії ударні безпілотники

Неділя, 24 липня 2022, 18:30
Для полювання за HIMARS: Іран передав росії ударні безпілотники

Партію іранських дронів відправлено Каспійським морем до росії.

Надалі воєнний вантаж через Астрахань і Волгоград планується доставити до кордонів України.

Відомо, що основу вантажу складають важкі ударні дрони «Shahed 129». При його розробці були взяті за основу ізраїльський дрон «Hermes 450» та американський «MQ-1 Predator».

Довжина фюзеляжа «Shahed 129» складає 8 метрів. Розмах крил - 16 метрів. Заявлене бойове навантаження - до 400 кг. Швидкість польоту - до 150 км/год з радіусом - до 200 км. Заявлена дальність польоту до 1700 км. Розробники стверджують, що безпілотник може знаходитись в повітрі до 24 годин.

Може озброюватися протитанковими ракетами Sadid-1 (копія ізраїльської Spike-ER) або високоточною плануючою бомбою з осколковою бойовою частиною – Sadid-345.

Варто зазначити, що про реальні бойові характеристики іранських безпілотників практично нічого невідомо, оскільки досі вони не застосовувались в умовах повномасштабної війни. Тому, можливості «Shahed 129» можуть відрізнятися від заявлених.

Американські системи HIMARS завдають потужних ударів по армії росії на українській території. Нещодавно ця зброя пробила дірки в Антонівському мосту в Херсоні. Гнучкі установки на колісній базі можуть виконати постріл і залишити вогневу позицію, перш ніж ворог їх обстріляє у відповідь. 

Але тепер росія хоче знищити українські HIMARS за допомогою безпілотників, – пише Forbes.

«Міністр оборони рф сєргєй шойгу нещодавно заявив, що російська мета це знищити українську далекобійну ракетну артилерію. Це говорить про те, що росії або потрібні баражуючі боєприпаси, або ж вона їх скоро відправить на поле битви», – сказав виданню аналітик центру CNA і експерт з питань російських безпілотників Семюел Бендетт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів