Розвідка Британії пояснила заяви Лаврова про «розширення географії» війни

Неділя, 24 липня 2022, 10:24

Британська розвідка вважає, що глава МЗС рф Сергій Лавров заговорив про «розширення географії» війни через підготовку росією ґрунту для проведення нових «референдумів» за межами Луганщини та Донеччини. 

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського міністерства оборони, – повідомляє «Європейська правда».

20 липня Лавров заявив, що росія розширила масштаби своєї «спеціальної операції» за межі самопроголошених псевдореспублік в окремих районах Луганщини і Донеччини.

Лавров сказав, що «операція» наразі включає нові додаткові райони, у тому числі Херсонської та Запорізької областей, через те, що західні країни постачають Україні зброю більшої дальності.

«Це майже напевно неправда. Росія не розширила свою війну; збереження довгострокового контролю за цими районами майже напевно було початковою метою вторгнення», – заявила британська розвідка.

Росія вторглася в ці райони в лютому, і окупаційна влада публічно обговорює перспективи проведення так званих «референдумів» на цих територіях як мінімум із середини березня, наголошується в огляді.

«Існує реальна можливість того, що Лавров зробив ці коментарі, щоб підготувати ґрунт для проведення референдумів на окупованих територіях за межами Луганщини та Донеччини», – вважає британська розвідка.

За даними агентства Bloomberg, росія готується до 15 вересня провести референдуми на окупованій території України, за результатами чого приєднає їх до себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: