Поділитись:

Українцям компенсують вартість встановлених ними газових лічильників

Понеділок, 12 грудня 2016, 13:14

Споживачам природного газу, які встановили лічильники за власний рахунок, компенсуватимуть витрати за рахунок коштів, які ним сплачуються за природний газ.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Законопроектом пропонується у Законі "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" надати можливість споживачам забезпечити встановлення приладів обліку природного газу за власний рахунок з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ним сплачуються за природний газ суб'єкту господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території.

Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення приладів обліку природного газу для споживачів визначатимуться Кабінетом Міністрів України.

Народні депутати відзначили, що проект спрямований на прискорення встановлення приладів обліку газу споживачами через механізм економічного стимулювання.

На їхню думку, його прийняття дозволить знизити соціальну напругу, спричинену підвищенням вартості комунальних послуг, зменшити загальні обсяги споживання природного газу та підвищить енергетичну безпеку країни.

Члени Комітету пропонують Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

Надрукувати
мітки:
коментарів