Поділитись:

У Польщі українцям видаватимуть електронні посвідки, що дозволять перетин кордонів у ЄС

Субота, 23 липня 2022, 12:45
У Польщі українцям видаватимуть електронні посвідки, що дозволять перетин кордонів у ЄС

фото ілюстративне

Українські біженці отримали право на перетин кордонів Євросоюзу з електронним документом Diia.pl.

Про це йдеться у повідомленні на сайті польського уряду, – пише «Європейська правда».

«Польща повідомила Європейську комісію про електронний документ, доступний для біженців з України – Diia.pl, як документ, що підтверджує їхнє законне перебування на території Польщі та дозволяє їм подорожувати в межах Європейського Союзу, а також перетинати його зовнішні кордони. Це перша повністю цифрова посвідка на проживання в Європейському союзі», – йдеться в повідомленні.

У Польщі українцям видаватимуть електронні посвідки, що дозволять перетин кордонів у ЄС 

Документ Diia.pl доступний через мобільний додаток mObywat, який можна встановити на мобільні телефони з Android та iOS. Також необхідно мати PESEL – польський аналог українського ідентифікаційного коду.

Крім того, необхідно отримати електронний підпис для створення кабінету. Для цього необхідно звернутися до одного із територіальних управлінь.

Зазначається, що з метою врегулювання питання пересування громадян України в межах Шенгенської зони та перетину зовнішнього кордону ЄС 12 липня Міністерство внутрішніх справ та адміністрації подало до Європейської комісії заявку на отримання тимчасового документа Diia.pl як підтвердження легальності перебування в Польщі.

Інформація про документ була одночасно направлена ​​до держав-членів ЄС та асоційованих країн Шенгенської зони.

Після офіційного повідомлення електронний документ Diia.pl, який є у громадянина України або іншого іноземця (чиє перебування на території Республіки Польща вважається законним відповідно до Закону про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом у цій країні), виступає як посвідка на проживання, що використовується разом із дійсним проїзним документом для перетину зовнішнього кордону ЄС.

Він також дозволяє пересуватися Шенгенською зоною протягом 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів