Поділитись:

У луцькому «Сіті Парку» діти вчилися малювати і розповіли, як підтримують Україну (відео)

П'ятниця, 22 липня 2022, 17:01

У луцькому «Сіті Парку» дітям влаштували урок, на якому вони вчилися малювати пейзажі.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Юні художники, які усім серцем підтримують Україну у нищівній війні, знаходять заспокоєння у малюнках, які присвячують Україні та бійцям за її незалежність.

Маленькі лучанки Іра та Евеліна захоплюються малюванням вже чимало часу. На початку війни вони з родичами та друзями поїхали до Польщі, де активно підтримували Україну. Нині ж повернулися в рідне місто і продовжують займатися улюбленою справою.

«Як зразу почалася війна, ми поїхали в Польщу, наша компанія. Ми малювали, поляки нас попросили намалювати Польщу і Україну разом, тобто ми перетворювали Україну в дівчину, Польщу в дівчину, малювали їх разом в обіймах. Хто малював просто серця з’єднані, хтось – як сім’ю свою», – розповідає учениця художньої школи Іра.

Зі слів Евеліни, теж вихованки художньої школи, вони віддавали свої малюнки, їх вивішували в школах.

Іринка та Евеліна разом з іншими дітками із художньої школи зібралися у «Сіті Парку» в Луцьку на урок, де вчаться малювати пейзаж.

Діти розповіли, що доки вони були за кордоном, постійно передавали малюнки своїм татам, які охороняли область на блокпостах, аби підтримати їх.

Художниця Юлія Ручик, яка вчить малечу малювати, каже, що в літній період заняття завжди проходять на свіжому повітрі: малюють скрізь – у різних локаціях Луцька. Але зараз, у воєнний час, це робити стало набагато важче, адже існує загроза ракетних обстрілів і під час повітряної тривоги доводиться шукати укриття. Проте жінка впевнена: дітям потрібно відволікатися від війни та продовжувати жити повноцінним життям.

Юлія розповіла, що вона зі своїми учнями активно волонтерять.

«Коли прийшла така інформація, у нас художня школа закрилася. В перший день ми сплели 3 маскувальні сітки разом із дітьми і з волонтерами... Дітки нам допомагали, таку колосальну роботу зробили, коли ми поїхали на ярмарку в місті Плоцьку у Польщі. Вони малювали картини і там продавали, робили різні браслети, які ми там продавали, випікали печиво... Ми там назбирали 55 тисяч гривень і буквально вчора купили автомобіль для наших воїнів за ті кошти», – розповіла Юлія. 

Пані Юлія каже, що діти мають велике прагнення всіляко підтримати Українську армію: ініціюють збір коштів, малюють та пишуть листи для солдатів.

Тож якщо навіть найменші українці всім серцем прагнуть закінчення війни і з усіх сил допомагають країні, то будьмо впевнені: ЗСУ зроблять все можливе, аби Україна здобула Перемогу вже зовсім скоро!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024