Поділитись:

Лукашенко не хоче воювати, бо знає – ЗСУ знищать білоруську армію, – експерт Самусь

Четвер, 21 липня 2022, 22:52
Лукашенко не хоче воювати, бо знає – ЗСУ знищать білоруську армію, – експерт Самусь

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь вважає, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко саботує участь у війні росії проти України, адже розуміє, що ЗСУ знищать білоруську армію

Про це повідомляє Еспресо.

«З боку президента Білорусі відбувається тихий саботаж. Лукашенко демонструє, що він з усіх сил намагається підготуватися до початку військової операції проти України, але йому постійно щось заважає. Лукашенко розуміє, що якщо він вступить у війну проти України, Збройні сили України дуже швидко знищать його війська. Адже армія Білорусі ніколи не брали участь у збройних конфліктах - досвіду вони не мають», – зазначив Самусь.

Військовий експерт додав, що Лукашенко також не хоче вступати у війну, адже сподівається, що зможе уникнути відповідальності.

«Я переконаний, що Лукашенко особисто пообіцяв путіну, що він візьме участь у війні проти України. Можливо й неодноразово. Головний мотив Лукашенка не брати участь у війні на боці Росії - сподівання, що в разі падіння режиму путіна йому вдасться уникнути відповідальності з боку міжнародного суду», – зауважив Михайло Самусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів