Поділитись:

Євросоюз затвердив нові санкції проти росії

Четвер, 21 липня 2022, 14:03
Євросоюз затвердив нові санкції проти росії

Країни Європейського союзу погодили новий пакет обмежувальних заходів проти росії, до якого увійшла заборона на імпорт російського золота.

Про це написала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у твітері, –  повідомляє «Главком».

«Держави-члени погодилися на наші посилені, продовжені санкції ЄС проти кремля. Я вітаю це. Це сильний сигнал москві: ми будемо чинити тиск стільки, скільки буде потрібно», – йдеться у повідомленні.

15 липня Європейська комісія анонсувала сьомий пакет санкцій проти рф за її агресію проти України. Сьомий санкційний пакет буде спрямований на узгодження та розʼяснення заходів, передбачених попередніми пакетами, та на узгодження заходів серед усіх країн-партнерів, зокрема – G7. Єврокомісія також пропонує продовжити дію санкцій до січня 2023 року.

Як повідомляє «БізнесЦензор», новий пакет санкцій Євросоюзу проти рф містить жорсткіші обмеження проти російського «Сбєрбанку». Також у санкційний список потрапить «Уральська гірничо-металургійна компанія». Також санкції включають ембарго на імпорт золота з росії, посилення регулювання торгівлі товарами подвійного призначення, а також подальші обмеження у сферах державних закупівель і фінансових послуг. 

Крім того, персональні санкції запровадять проти першого віцепрем’єр-міністра росії Андрія Бєлоусова, мера москви Сергія Собяніна, а також двох російських акторів – Сергія Безрукова та Володимира Машкова. Крім того, у списку є й ставленики рф на тимчасово окупованих територіях України. Загалом санкційний список поповниться 47 фізичними та 9 юридичними особами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів