Поділитись:

Скільки ще триватиме війна з росією: роз'яснює Юрій Бутусов

Середа, 20 липня 2022, 11:00

Війна в Україні може бути дуже тривалою. 

Про це заявив журналіст Юрій Бутусов в черговому стрімі на своєму ютюб-каналі. 

«Це може бути рік, два, три, п'ять, вісім, як у нас було на Донбасі. А може бути й більше. Поки живий путін, може бути. А, може, й ще довше. Нам потрібно готуватися до років важкої боротьби. І, відповідно, таким чином планувати життя», – пояснив він. 

Якщо ж ми хочемо пришвидшити нашу перемогу, нам потрібні системні зміни, – наголосив журналіст. 

«Не нарощування кількості, не створення додаткових батальйонів. Україна практично не готувалася до війни належним чином, тому безпілотники досі купують волонтери. 99% усіх розвідувальних завдань на фронті вирішують безпілотники й камери волонтерів. Саме тому у нас була така хаотична мобілізаційна система, тому зараз її треба змінювати. Зараз ми переходимо до стадії тривалої війни, нам треба змінювати себе, нам треба берегти нашу перевагу над росією. Більш вмотивованих, інтелектуальних людей, справжніх громадян. Ми втрачаємо еліту нації. Це для нас велика загроза, адже це війна на виживання. І росія зробить усе, щоби нас знищити. Вона не кине війну, вона не відступить», – зазначив Бутусов.

Тому, зауважив він, Україні потрібна якісна організація, щоби випереджати ворога у змінах. Це велике завдання, воно залежить передусім від держави, від громадянського суспільства. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів