Поділитись:

В Україні треба переходити від кількісної до якісної мобілізації, – Бутусов

Середа, 20 липня 2022, 09:00
В Україні треба переходити від кількісної до якісної мобілізації, – Бутусов

Воювати мають не люди з автоматами, воювати має логістика, економіка та озброєння. А люди – це стрижень, який робить це ефективним.

Про це заявив журналіст Юрій Бутусов в черговому стрімі на своєму ютюб-каналі.

«Нам не потрібна така величезна кількість автоматників, гранатометників. Для того, аби тримати цей фронт, нам потрібні насправді будівельники, які будують бетонні споруди. Мають працювати екскаватори, які швидко копають лінію оборони, щоби встановити там оці сховища. Коли піхота заходить на позиції, там не треба 50 людей, щоби вони кожен день змінювали контужених. Нам потрібні люди, які одразу потрапляють у надійні захисні споруди, одразу отримують захист від російських снарядів і можуть тривалий час ефективно діяти на передовій», – зазначив він.

Журналіст наголосив, що треба переглянути, як ми працюємо.

«Нам потрібно мобілізовувати будівельників в тилу, щоби вони там робили захисні споруди. Нам потрібно мобілізовувати механіків на СТО, щоби вони ремонтували в себе на технічній базі величезну купу техніки ЗСУ. Нам потрібно перейти від кількісного, на жаль, радянського принципу мобілізації. На війні кількість людей не потрібна. У нас на фронті дуже багато зайвих людей. Потрібні люди на ротації, потрібні резерви, потрібні інженери, потрібен ремонт техніки, потрібна ефективна розвідка. Хай краще в нас працюють люди в тилу, які платять податки. Нам потрібні дрони і оператори цих дронів. Потрібні технічні рішення, тому треба переходити від кількості до якості», – пояснив Бутусов.

До слова, у командуванні ЗСУ пояснили, чому з західних областей мобілізують більше чоловіків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів