Поділитись:

США виділять кошти на створення супутників для відстеження гіперзвукових ракет

Середа, 20 липня 2022, 06:05
США виділять кошти на створення супутників для відстеження гіперзвукових ракет

США витратять $1,3 млрд на створення сучасних супутників, здатних краще відстежувати гіперзвукові ракетні загрози, повідомили в Пентагоні.

Військове відомство оголосило про два нові контракти, які дозволять вивести системи виявлення та стеження на орбіту до 2025 року, передає Голос Америки.

Директор Агентства космічних розробок Дерек Турнір заявив, що контракти передбачають створення 28 супутників.

США прагнуть значно покращити свої можливості щодо протидії зростаючим загрозам з боку росії та Китаю.

«Росія та Китай розробляють та випробовують гіперзвукову зброю з плануючим бойовим блоком. Ці передові ракети мають виняткову маневреність, – заявив представник Пентагону журналістам. – Супутники призначені для боротьби з погрозами наступного покоління, щоб ми могли виявляти та відстежувати ці гіперзвукові, маневруючі апарати та спрогнозувати їх точку падіння».

За словами Турніру, історично США не запускали супутники, призначені для виявлення і переслідування таких маневрених гіперзвукових ракет. 

Наразі США мають «обмежені можливості для відстеження», сказав він. При цьому він зазначив, що «зрозуміло, ці можливості не нульові».

За його словами, нові супутники дозволять США виявити запуск, відстежувати гіперзвукову ракету, тоді коли вона змінює курс, вирахувати, куди вона летить, і передати ці дані силам, які можуть запустити перехоплювачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів