Поділитись:

Допомога від ООН у Луцьку: як отримати (відео)

Вівторок, 19 липня 2022, 18:05
Допомога від ООН у Луцьку: як отримати (відео)

Повномасштабне російське військове вторгнення до України позбавило багатьох українців даху над головою, роботи та грошей. Міжнародні партнери нашої держави зголосилися допомогти українцям фінансово.

У міністерстві соцполітики розробили єдину заявку, яку можна подати до міжнародних організацій, серед яких – Організація об'єднаних націй. Зокрема, в організації пропонують фінансову допомогу пенсіонерам. 

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що в рамках Меморандуму про співпрацю вони передають до ООН списки літніх людей, які потребують фінансової допомоги.

Відповідно до укладеного меморандуму, виплата додаткової грошової допомоги вразливим домогосподарствам буде здійснюватися за три місяці в розмірі 2220 грн на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більше, ніж для трьох осіб. 

У Мінсоцполітики повідомили, що наразі заявки на отримання допомоги від ООН подали понад 60 тисяч сімей.

Оформити та отримати грошову допомогу від ООН можна кількома способами.

Як отримати допомогу від ООН через Нову пошту

Під час оформлення фінансової допомоги необхідно вибрати спосіб отримання — Нова пошта. Далі має бути код від партнера ООН в Україні. З цим кодом потрібно:

  • прийти у відділення;
  • сказати оператору, що потрібно отримати переказ від Western Union;
  • назвати цей код;
  • показати документ, що засвідчує особу.

А з питаннями нарахування грошової допомоги можна звертатися до гарячої лінії Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні за телефоном: 0 800 307 711.

Як отримати допомогу від ООН через ПриватБанк

У ПриватБанку повідомляють, що після оформлення допомоги Western Union надсилає код переказу в SMS-повідомленні на мобільний телефон отримувача. 

Якщо немає мобільного телефона, треба ввести свої дані на сайті програми та отримати код банківського переказу у паперовому вигляді на поточну адресу проживання.

Отримати переклад Western Union від ООН за кодом можна такими способами:

  • через Приват24 (мобільний та веб);
  • у банкоматах, терміналах самообслуговування;
  • у відділеннях банку;
  • або зарахувати на карту за телефоном клієнтської підтримки 3700 або у чат-онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів