Поділитись:

На Волині семеро «студентів» намагалися виїхати у Польщу

Вівторок, 19 липня 2022, 12:48

На Волині прикордонники затримали сімох чоловіків призовного віку, які мали намір незаконно виїхати за кордон.

Про це у вівторок, 19 липня, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

За минулу добу, 18 липня, прикордонники Волинського загону викрили у пунктах пропуску сімох осіб, які планували незаконно перетнути українсько-польський кордон. 

У «Ягодині» інспектори прикордонного контролю виявили ознаки підробки акту огляду медико-соціальної комісії та карток студента. Документи на паспортний контроль надали троє чоловіків – пасажири рейсових автобусів, що слідували за кордон.

Ще чотирьох псевдостудентів прикордонники затримали у пункті пропуску «Устилуг» та «Ягодин-залізнична станція». Громадяни надали для перевірки пакет документів здобувачів освіти за кордоном. Однак, як з'ясували правоохоронці, чоловіки навіть не орієнтуються в інформації про виш, у якому нібито навчаються, та порядку проходження навчання.

На правопорушників склали адмінпротоколи за ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). 

Зазначимо, що від початку цього місяця у пунктах пропуску «Ягодин» та «Устилуг» прикордонники виявили 43 особи, які на паспортний контроль надали документи з ознаками підробки. Про усі випадки охоронці кордону проінформували співробітників Нацполіції, оскільки в діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів