Поділитись:

Як вирішиться доля біткоїну: експерти прогнозують падіння курсу до $10 тисяч

Вівторок, 19 липня 2022, 01:30
Як вирішиться доля біткоїну: експерти прогнозують падіння курсу до $10 тисяч

Деякі експерти впевнені, що біткоїн скоро досягне показника в $30 тис., інші ж не такі оптимістичні, і тому прогнозують ще більше просідання курсу.

Думки зібрав у своєму матеріалі ресурс nasdaq.com.

Рівно рік тому біткоїн торгувався близько $30 тис., і криптоінвестори розраховували на те, що він підкорить нові висоти, адже в листопаді 2021-го його ціна досягла рекордних $69 тис. Однак нового піку не сталося, і в 2022 році найпопулярніший діджитал-актив звалився, потягнувши вниз за собою інші криптовалюти.

У зв'язку з тим, що криптокомпанії скорочують персонал і готуються до затяжної "криптозими", виникає питання: що чекає на BTC у майбутньому? Сьогодні, торгуючись за ціною близько $22 тис., він зберіг близько третини своєї пікової вартості. Однак через побоювання високої інфляції, підвищення відсоткових ставок і рецесії, що насуваються, можна припустити, що навіть довгострокові інвестори відмовляться від біткоїну на користь безпечніших активів, пише ЗМІ.

Згідно з опитуванням, проведеним MLIV цього місяця, 60% респондентів вважають, що BTC чекає чергове падіння і незабаром його курс досягне позначки $10 тис., повідомляє Bloomberg. Аналітики виявили, що інституційні інвестори ще зберігають віру в те, що цифрові активи мають хороші перспективи, а от роздрібні інвестори вже в це не вірять. Так, 18% професійних інвесторів сказали, що криптовалюта – це "сміття", 32% налаштовані скептично, 23% холдерів не втрачають надії на відновлення курсу, але висловлюють певний скепсис, 26% висловилися оптимістично і погодилися з тим, що за криптовалютами. Примітно, що всього 4% професіоналів назвали себе "біткоїн-максималістами". В опитуванні взяли участь 950 інвесторів із Волл-стріт.

Аналогічне опитування, в якому взяли участь 2200 осіб і яке проведене в Китаї, показало, що 40% респондентів були готові купити біткоїн, коли його вартість досягла $10 тис., і лише 8% готові купити діджитал-актив за ціною $18 тис., повідомляє Coin Telegraph. У звіті також йдеться, що біткоїн все ще перебуває у "ведмежій" фазі і у вересні 2022-го криптовалюта може впасти до позначки $13 тис.

Криптоексперт, відомий під псевдонімом KALEO, озвучив позитивний прогноз щодо курсу біткоїну, пише DailyHodl. Згідно з проведеним ним аналізом, BTC досяг дна і незабаром має "відскочити" від нього і, як наслідок, піднятися. Експерт не очікує, що біткоїн повернеться до свого листопадового піка найближчим часом, однак подальшого падіння він не прогнозує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів