Поділитись:

Суд заарештував білоруські локомотиви, якими рф перекидала війська до кордонів України (фото)

Понеділок, 18 липня 2022, 17:50

За матеріалами СБУ суд заарештував білоруські локомотиви, якими рф перекидала військові угруповання рф до кордонів України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Йдеться про три тепловози держпідприємства «Білоруська залізниця», які транспортували окупаційні підрозділи ЗС рф. Орієнтовна вартість заблокованого майна становить понад 70 млн грн.

Росія використовувала залізничну інфраструктуру Білорусі для підготовки до повномасштабного вторгнення в Україну. За даними слідства, локомотиви були задіяні для перевезення особового складу, озброєння, військової техніки і засобів тилового забезпечення загарбників до північних кордонів нашої країни.

 

 

 

Надалі вони брали участь в бойових діях проти українських Сил оборони на території Київської та Чернігівської областей.

Під час слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили місцезнаходження цих тепловозів на території Київщини та ідентифікували їх використання у злочинах проти України.

Наразі триває передача викритих транспортних засобів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України правоохоронці проводять комплексні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Викриття злочину здійснювали співробітники Департаменту кібербезпеки СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та у взаємодії з підрозділами «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
07 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
22 лютого 2024
15 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
17 січня 2024
09 січня 2024