Поділитись:

На Волині зафіксували перші порушення на виборах (фото)

Неділя, 11 грудня 2016, 11:20

Станом восьму годину ранку 11 листопада у Волинській області усі виборчі дільниці відкрилися вчасно.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 грудня, волиняни обирають нову місцеву владу в об'єднаних територіальних громадах.

Утім, у селі Литовеж виник перший інцидент за участю спостерігача від кандидата. Виявлено й інші порушення на дільниці, – повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

8:15. На виборчій дільниці 070174, яка знаходиться у с. Литовеж Іваничівського району, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА помітили у руках іншого спостерігача від кандидата "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" список виборців, аналогічний до списку виборців, з яким працює дільнична виборча комісія. На питання, де спостерігач кандидата взяв відповідний список, той відповідати відмовився.

У зафіксованому факті представники ОПОРИ вбачають спробу здійснення контролю за голосуванням, що є неприпустимим.

8:30. У с. Грив'ятки на Ковельщині на виборчій дільниці № 070378 зафіксовано наявність лише однієї переносної скриньки (для проведення голосування за місцем перебування). Спостерігач ОПОРИ склав акт про порушення і написав скаргу до ТВК.

Відповідно до частини 3 статті 76 Закону України "Про місцеві вибори" кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

8:45. На виборчій дільниці № 070380, що знаходиться у с.Луківка на Ковельщині, зафіксовано факт, коли після початку голосування ДВК працювала зі списком виборців, який не був закритим шляхом закреслення незаповнених граф для внесення прізвищ виборців таким чином, щоб унеможливити внесення до списку додаткових виборців, як того вимагає Закон. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА за цим фактом склав акт про порушення.

Згідно з частиною 2 статті 33 Закону України "Про місцеві вибори" у день, що передує дню голосування, після внесення змін та уточнень до уточненого списку виборців на підставі рішень судів, повідомлень органу ведення Державного реєстру виборців список виборців закривається шляхом закреслення незаповнених граф списку виборців для внесення прізвищ виборців таким чином, щоб унеможливити внесення до списку додаткових виборців, підписується головою (головуючим на засіданні) і секретарем (секретарем засідання) дільничної виборчої комісії та скріплюється печаткою дільничної виборчої комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів