Поділитись:

Окупант лишив на Київщині вкрадений телефон, а його упізнали як вбивцю

Неділя, 17 липня 2022, 20:34
Окупант лишив на Київщині вкрадений телефон, а його упізнали як вбивцю

Російського військового, який вчиняв злочини на Київщині у березні 2022-го, ідентифікували завдяки селфі, які він залишив на телефоні місцевих жителів.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо».

27 лютого російські війська захопили село Андріївка Київської області, що розташовується між Бородянкою та Макаровим. У складі окупаційних військ був солдат 64-ї мотострілецької бригади Данііл Фролкін.

Він разом з іншими росіянами викрав у місцевої жительки Тетяни мобільний телефон, який вона знайшла вже після деокупації. Фролкін певний час користувався цим телефоном: робив селфі зі зброєю та спільні фото з іншими військовими на подвір’ї одного з будинків. Перед відступом із села він видалив фото й залишив телефон.

Коли Тетяна знайшла свій телефон, на ньому не було жодних фото. Але за декілька тижнів родині вдалося відновити видалені файли і знайти знімки з обличчям Фролкіна та інших окупантів. Ці фотографії допомогли у розслідуванні воєнних злочинів.

Так, місцевий житель Василь Царик, який був свідком вбивства односельця, впізнав обличчя окупанта. Він підтвердив, що саме Фролкін вистрілив у голову чоловіку, коли той стояв на колінах. Вбитим виявився Ігор Єрмаков, якого росіяни забрали 2 березня, до 4 березня родина не мала інформації про те, що сталось із чоловіком. Згодом росіяни сказали дружині, що вбили її чоловіка, бо у нього в телефоні було багато інформації, зокрема про переміщення ворожої техніки.

Журналісти з’ясували, що Фролкін народився у багатодітній родині в містечку Рубцовск у Сибіру. Після закінчення школи навчався у коледжі, а потім його призвали до російської армії. У 2020 він підписав контракт і почав служити у 64-й бригаді. Журналісти вказують, що Фролкін, схоже, все ще живий. Востаннє він заходив у соцмережі на початку липня.

Зазначимо, що на початку червня Офіс генпрокурора оголосив підозру Фролкіну у порушенні законів та звичаїв війни. Крім вбивства цивільного, він, погрожуючи зброєю, вкрав автівку в іншого місцевого. Також він викрав у ветерана Другої світової війни генератор та радянські й українські медалі.

Нагадаємо, що волинянин випив зайвого та вирішив покататися на чужому скутері без дозволу. За це постав перед судом і ледь не втрапив за ґрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів