Поділитись:

Perseverance знайшов на поверхні Марса чужорідний об’єкт

Неділя, 17 липня 2022, 06:30
Perseverance знайшов на поверхні Марса чужорідний об’єкт

Буквально кілька днів тому на Землю марсохід NASA Perseverance передав нові фотографії Марса. На одній з них можна чітко розглянути чужорідний об’єкт, який не характерний для Червоної планети. Своїм зовнішнім виглядом він нагадує недоїдене спагетті або невеликий клубок мотузки.

Про це повідомляє Cnet.

Цікавий знімок було зроблено передньою камерою марсоходу Perseverance. Саме за її допомогою відбувається вивчення місцевого ландшафту. Також фахівці користуються цією камерою для того, щоб вибирати відповідні місця для проведення подальших досліджень.

Найімовірніше, виявлений клубок мотузки на поверхні Червоної планети з’явився безпосередньо в результаті посадки марсохода Perseverance. Варто звернути увагу на те, що деякий час тому пристрій неодноразово знаходило поряд із собою частини від обладнання, яке розлетілося навколо під час посадки.

Марсохід Perseverance був доставлений на поверхню Червоної планети наприкінці лютого 2021 року. Посадка була дуже драматичною. Марсохід був опущений на Марс за допомогою спеціального спускового ступеня. Після цього він відлетів на безпечну відстань для того, щоб розбитися і при цьому не зашкодити Perseverance. У зв’язку з цим уламки посадкового ступеня можуть бути розкидані на досить великій площі по поверхні Червоної планети.

Варто звернути увагу, що зараз марсохід НАСА займається дослідженням неймовірно важливої ​​для науки території. Пристрій знаходиться в кратері Єзеро, де, як вважають фахівці, могла дуже давно перебувати дельта річки. У цій місцевості, ймовірно, могло існувати давнє життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів