Поділитись:

У Луцьку стартував фестиваль "JAZZ BEZ 2016"

Субота, 10 грудня 2016, 08:15

У перший день 16-го міжнародного благодійного джазового фестивалю "JAZZ BEZ 2016" "відривались" під шалені звуки джазу.

У п'ятницю, 9 грудня о сьомій годині вечора світло у всіх вікнах Волинського обласного театру ляльок "сигналізувало" тим хто гуляв чи їхав тоді вулицею Богдана Хмельницького, що там щось відбувається. А натовп людей, які зібрались біля входу, ще й означав, що відбувається щось цікаве.

Дійсно, саме в стінах театру стартував перший день 16-го міжнародного благодійного джазового фестивалю "JAZZ BEZ 2016". Поціновувачі такої музики виявились людьми пунктуальними, адже задовго до початку концерту, майже всі стільці в залі були заповнені.

Волонтери збирають благодійні кошти><span class=Волонтери збирають благодійні кошти

В очікуванні джазу><span class=В очікуванні джазу

Ось такі симпатичні ляльки-мотанки можна придбати на джаз-фестивалі><span class=Ось такі симпатичні ляльки-мотанки можна придбати на джаз-фестивалі

консул Генерального Консульства Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі><span class=консул Генерального Консульства Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі

Варто зауважити, що люди, які прийшли послухати джаз могли долучитись і до благодійної справи. Адже в рамках фестивалю три дні діятиме соціально-благодійна акція "Подаруй Різдво" для дітей в яких батьки загинули у зоні АТО.

Коли всі зручно вмостились на своїх місцях в очіуванні отримати сьогодні кожен свою дозу джазу на сцену вийшов співорганізатор фестивалю консул Генерального Консульства Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі, який не був багатослівний, а просто й не вимушено, в своїй манері, сказав декілька вітальних слів, а далі був тільки суцільний джаз!

гурт «Skicki-Skiuk»><span class=гурт «Skicki-Skiuk»

Відкрили триденний джазовий фестиваль молоді хлопці із Республіки Польща – гурт "Skicki-Skiuk". Варто зауважити, що вони є переможцями цьогорічного культового фестивалю "Jazz nad Odrą".

Як розповіли зі сцени музиканти, сьогодні вони грали свій передостанній концерт на турі JAZZ BEZ.

Передостанній виступ на цьому фестивалі><span class=Передостанній виступ на цьому фестивалі

Запальними і нестримними мотивами юним джазменам з легкістю вдалось розігріти публіку. Під час невеличкої перерви любителі джазової імпрези вийшли в хол, який одразу ж наповнився запахом кави та гомоном людей. Хтось з них розмовляв із знайомими та друзями, а інші мали можливість придбати в рамках благодійної акції картини зроблені дитячими руками або ж ляльки-мотанки.

Поки чекають виступу наступного гурту можна поспілкуватись...><span class=Поки чекають виступу наступного гурту можна поспілкуватись...

..покавувати...><span class=..покавувати...

...або придбати щось ручної роботи><span class=...або придбати щось ручної роботи

Після перерви слухачі на власні очі та вуха пересвідчитились – джаз не має кордонів. Адже для луцьких любителів джазу зі сцени лялькового театру грав міжнародний джазовий проект "REDNAXELA". Це проект "музикантів світу" оскільки кожен з учасників живе хто де: у США, Канаді, Бельгії та Німеччині.

міжнародний джазовий проект «REDNAXELA»><span class=міжнародний джазовий проект «REDNAXELA»

Ці люди, які з'їхались із різних куточків світу в столицю Волині – Луцьк, зібрались на одній сцені і таки дали джазу.

Задоволені слухачі в кінці кожного емоційного та дещо експресивного виступу щедро віддячували музикантів гучними оплесками.

На тих, хто у вечір п'ятниці не поспішав додому або кого не відпускав джаз, мали можливість послухати традиційний на таких фестивалях джем-сейшн.

Організатори обіцяють, що другий день джаз-фесту буде не менш цікавим.

Надрукувати
мітки:
коментарів