Поділитись:

Білорусь: у прикордонних районах анонсували переміщення військових колон

Четвер, 14 липня 2022, 17:47
Білорусь: у прикордонних районах анонсували переміщення військових колон

У двох районах Брестської області повідомляють про пересування військової техніки, в одному з них — масові затримання.

Про це йдеться у телеграм-каналі «Білоруський гаюн».

«Безумовно, як завжди, у них все «планово». Мова йде про переміщення військової техніки в Іванівському та Столинському районах Брестської області (область району кордону з Україною)», – йдеться у повідомленні.

На сайті Іванівського виконкому сказано, що на території району проходять планові заходи по підготовці військовослужбовців і підрозділів.

«У найближчі дні через територію району і населені пункти в будь-який час доби можливе переміщення колон військової техніки. Прохання до громадян з розумінням ставитися до заходів по бойовій підготовці збройних сил», – йдеться на сайті.

Про такі ж переміщення повідомляється і в Столинському районі, повідомляє районна газета з посиланням на військового комісара району, що переміщення планується з 15 по 20 липня «у зв'язку із заняттями по боєвій підготовці». В той же час Міноборони РБ не повідомляло про навчання в цих районах.

Не можна не звернути увагу, що ці пересування поєднані з масовим затриманням людей в Іваново. За інформацією правозахисників, вчора, 13 липня, було затримано не менше 4 осіб. Повідомляється, що одного чоловіка затримали зі стріляниною, стріляли у собаку.

Крім цього, стало відомо і про затримання відомого білоруського військового експерта Єгора Лебедка.

«Загалом інформація, що виходить із цих районів, вимагає максимальної концентрації на тому, що там відбувається. А всіх білоруських активістів і джерел хочемо закликати дотримуватися максимальної обережності та уважності», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на Волині бабуся випадково дізналася, що хата, у якій вона прожила все життя, за документами – військова частина. Тепер волинянка боїться, що в це можуть повірити й росіяни та вдарити по її будинку ракетами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
26 березня 2024
07 березня 2024
07 лютого 2024
18 січня 2024
08 січня 2024
12 грудня 2023
09 грудня 2023
03 грудня 2023