Поділитись:

Розстріляв лежачого в притул: волинянина судили за бійню на складі

Четвер, 14 липня 2022, 17:05
Розстріляв лежачого в притул: волинянина судили за бійню на складі

На Волині чоловік, який влаштував стрілянину на одному зі складів, вбивши одного та поранивши двох потерпілих, постав перед судом. 

Вирок зловмиснику оголосив Любешівський районний суд Волинської області.

Як вбачається із вироку, трагедія трапилася 3 квітня 2017 року на одному зі складів у Любомлі.

Відомо, що обвинувачений спочатку побив одного з потерпілих, а потім відкрив стрілянину з пістолета, застреливши його у притул. Після чого поранив ще двох потерпілих. 

У суді чоловік визнав свою вину частково та повідомив, що вбив потерпілого, перевищивши межі необхідної оборони. Щодо легких поранень двох інших потерпілих – цілком визнав свою вину та погодився добровільно відшкодувати витрати на лікування. Однак, відмовився компенсувати моральні витрати потерпілій стороні розміром 1 мільйон гривень.

Як вбачається із показань одного з потерпілих, конфлікт стався між двома групами людей. На території складу одна з компаній вживала алкогольні напої, в той час як через паркан перелізли двоє інших чоловіків, яких у компанії ніхто не знав. Мету свого приходу вони чітко не змогли сформувати. Після чого непроханих гостей затримали. Хтось із затриманих зателефонував до обвинуваченого, аби той прийшов і забрав їх зі складу. За словами одного зі свідків, обвинувачений прийшов через 30-40 хвилин, однак, не один, а ще з кількома хлопцями, які відразу ж розпочали бійку і стрілянину. Потерпілий отримав поранення у шию. 

Свідок розповів, що в їхній компанії того вечора всі були адекватні, хоч і вживали алкогольні напої – вино. Разом з тим грали шахи й дивилися телевізор. Він не бачив, з чого розпочався конфлікт, однак, вийшовши на вулицю, побачив що до них йдуть четверо чоловіків у масках. Він повідомив про це свою компанію і ті почали оборонятися від непроханих гостей, хто чим міг. Свідок розповів, що один із нападників прицільно стріляв по беззбройних людях. Свідок побачив двох людей на підлозі. Після того, як він крикнув, що нападники відповідатимуть за вбивство людини, ті втекли.

Також свідок повідомив, що причиною конфлікту могла стати дівчина, яка була у компанії на території складу.

Інший свідок, який працює таксистом, розповів, що знає дівчину, через яку міг статися конфлікт, як таку, що веде «асоціальний» спосіб життя та «гуляє», а також чув, що вона надає сексуальні послуги. У той вечір він підвозив дівчину на склад, де пізніше сталося вбивство. Вона попередньо саме відпочивала з компанією тих чоловіків, які пізніше вдерлися на територію складу.

Жінка, через яку стався конфлікт, розповіла, що на запрошення одного з чоловіків добровільно на таксі приїхала на склад, де вживала алкогольні напої разом із чоловічою компанією. Один із чоловіків з попередньої компанії, з якою вона відпочивала перед тим, прийшов на склад, аби її звідти забрати. Однак, вона була проти йти з ним. У приміщенні її ніхто силою не тримав. Тож чоловіка, який хотів її забрати, вирішили закрити у окремому приміщенні, оскільки він спровокував конфлікт. Коли ж той подзвонив до обвинуваченого, то той прийшов його визволяти. В момент стрілянини вона була на вулиці, де курила, тож що саме відбулося – не бачила.

Чоловік, якого закрили у одному з приміщень на складі, розповів, що разом з двома іншими прийшов туди, аби забрати дівчину, яка зустрічалася з одним із них. На території складу на них напали, побили, а його зачинили і продовжували бити і погрожувати. Тоді він зателефонував обвинуваченому і повідомив, що його там вбивають. Коли той приїхав – розпочалася бійка і стрілянина. 

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав обвинуваченого винним в умисному вбивстві і призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Про обвинуваченого відомо, що він раніше був двічі судимий, з середньою освітою, одружений, має на утриманні двох дітей.

Нагадаємо, що на Рівненщині через ревнощі побилися двоє чоловіків. В результаті перепалки один з них отримав проникаюче поранення живота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів