Поділитись:

Внесок Волині до держбюджету перевищив мільярд гривень ПДВ

Четвер, 14 липня 2022, 11:09
Внесок Волині до держбюджету перевищив мільярд гривень ПДВ

Упродовж першого півріччя 2022 року волинські господарюючі суб’єкти спрямували до держбюджету 1,1 мільярда гривень ПДВ.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Сума сплаченого в області податку на додану вартість дещо менша аналогічних показників минулого року.

«Серед причин незначного зменшення надходжень ПДВ – той фактор, що військова агресія рф змусила платників податків вносити суттєві корективи у власну господарську діяльність. Проте навіть в умовах воєнного стану більшість представників волинського бізнесу здійснюють господарську діяльність із дотриманням вимог податкового законодавства, демонструють здатність швидко адаптуватися до найскладніших умов і знаходити ефективні рішення для збереження бізнес-проєктів», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують, що ПДВ належить до бюджетоутворюючих платежів. Тому податківці активно протидіють спробам окремих платників мінімізувати сплату цього податку.

Ретельний аналіз фахівців податкового адміністрування діяльності платників ПДВ із використанням сучасних інформаційних рішень допомагає запобігти бюджетним втратам.

Національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна спроможна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни платників податків, – наголошують у податковій службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів