Поділитись:

Місцеві бюджети на Волині недоотримали більше 7 мільйонів з податків

Понеділок, 18 січня 2016, 18:45
Місцеві бюджети на Волині недоотримали більше 7 мільйонів з податків

Більше 7 мільйонів гривень через несплату податків недоотримали місцеві бюджети Володимир-Волинського району.

Більша частина грошей – заборгованість Міністерства оборони по сплаті податку за землю, – запевнила начальниця управління фінансів Володимир-Волинської РДА Олена Бондарук 18 січня. Про це пише видання Буг.

Військові заборгували за 2015 рік 6 мільйонів 782 тисячі гривень кільком сільським радам району. Така ситуація склалася через те, що райрада не ухвалила надання Мінобороні пільг по сплаті даного податку, кажуть фінансисти.

Більшість сільських, селищних та міських рад в області, на території яких є землі Міноборони, ухвалили надання пільги при сплаті податку за землю. Однак ні Володимир-Волинський, ні район, пільг не затвердили. Відтак, як каже пані Бондарук, військові просто не сплачують даний вид збору взагалі. Насторожує економістів той факт, що сума боргу зростає кожного місяця приблизно на 180 тисяч гривень.

Тривожить фінансистів району не лише ставлення до сплати податку за землю Міністерством оборони, а й інші борги, які мали би працювати на користь мешканців тих чи інших сільрад та об'єднаних громад. Зокрема, до бюджетів Зарічанської та Льотничанської сільрад не надійшло у 2015-му році близько 124 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб. Дивним виглядає і недоїмка в сплаті акцизу в Устилузькій міській, Оваднівській та Льотничанській сільських радах в сумі 60 тисяч гривень. Майже на 100 тисяч підприємці вищезгаданих громад недоплатили єдиного податку.

Надрукувати
мітки:
коментарів