Поділитись:

Збитки, завдані ТзОВ ЦЗ "Володимирцукор", оцінюють у півтора мільйона (фото)

П'ятниця, 09 грудня 2016, 16:09

Збитки, завдані ТзОВ ЦЗ "Володимирцукор", оцінюють у понад 1,6 мільйони гривень. Але керівництво заводу не визнає обгрунтованість таких звинувачень та готове зустрітись у судовій залі.

Про це стало відомо на засіданні комісії по визначенню збитків власникам землі та землекористувачів у міській раді Володимира-Волинського, – повідомляє БУГ.

Заступник міського голови, секретар міської ради Олег Свідерський розповів, що земельна ділянка площею орієнтовно 19,5 гектарів, на якій розташовані будівлі, перебуває у власності цукрового заводу "Володимирцукор", тож Володимир-Волинська міська рада не може використовувати земельну ділянку в своїх інтересах. А зазаконом, використання землі в Україні є платним. Оскільки землекористувач не сплачував плати за землю, то направлялись неодноразово звернення від міської ради до всіх можливих контролюючих органів.

"Земельна ділянка протягом цього періоду використовувалась, то ми могли б з неї отримувати прибуток. Оскільки право власності на приміщення було зареєстровано 23-го жовтня 2013 року. Дата для початку обчислення збитків пропонується 6-те березня 2014 року, оскільки рішенням від неї зафіксована площа 19,5 гектарів. Вважаємо, що саме з цього періоду можна визначити, за яку площу вони мали б сплачувати," – зазначив Олег Свідерський.

Тож, згідно з проектом розрахунку, сума збитків становить понад 1,6 мільйони гривень.

Натомістьпредставник заводу Олег Миселюк повідомив, що претензії посадовців міської ради є не обгрунтованими.

"Станом на 23.10.2013 року нами було куплено лише 4 будівлі із 32, тобто 4 будівлі не є підставою, що ми орендуємо всі 19 гектарів. Інші будівлі були нами куплені починаючи з 6 грудня 2014-го року, коли й подавалися звіти по сплаті одного відсотку, як цього вимагає Податковий Кодекс. Відповідно до статті 623 Цивільного Кодексу встановлено чітко – при визнанні недоодержаних доходів, упущеної вигоди, враховуються заходи вжиті кредиторами щодо їх одержання. На даний момент міською радою ніяких, на нашу думку, заходів не вживалося. Підставою цього – договір не був наданий вчасно. Ні один наш працівник, ні директор цього договору не отримував і ніякого підпису про отримання не ставив", – зазначив він.

Також Олег Миселюк зауважив, що в надісланій міською радою кореспонденції допущений ряд суттєвих недоліків.

"Для прикладу візьмемо листа від 8.06.2015 року в третьому абзаці, зважаючи на те, що станом на 29.05.2014 року наше підприємство володіло тільки 4 будівлями, а не всіма, як ви стверджуєте. Тоді документи ще не подавались і рішення міською радою не приймалося, і тому підстави затвердити в 10-денний термін технічну документацію не могли бути подані. На 2014-й рік ми ще не мали документів, і що ми могли затверджувати, яку документацію?" – сказав представник цукрового заводу Олег Миселюк.

Також представник цукрового заводу акцентував увагу на листі, що надійшов від міської ради 17-го жовтня 2016 року та процитував один абзац: "крім того відомо, що вами відчужена частина будівель, які належали вам на право власності по вулиці Луцька,230." Олег Милелюк запитав, звідки посадовцям міської ради було відомо про відчуження будівель, коли відчуження даних будівель відбулось лише 24-го жовтня 2016 року, тобто через тиждень після листа.

В результаті суперечки спільного рішення все таки не знайшли. Проекти Акту про розрахунок суми збитків і Акту обстеження земельної ділянки будуть подані на розгляд міського виконавчого комітету. Після їх затвердження на засіданні міськвиконкому надішлються ТзОВ ЦЗ "Володимирцукор" та, якщо в 10-денний термін не буде відповіді про визнання збитків, то міська рада подасть до суду на відшкодування завданих збитків.

Олег Миселюк відразу повідомив, що ті збитки, про які заявляє міська рада, підприємство не визнає та готове зустрітись у судовій залі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
28 лютого 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
28 грудня 2023
05 грудня 2023
29 жовтня 2023
07 вересня 2023
30 серпня 2023