ЗСУ переходять у контрнаступ: військовий експерт розповів, що означатиме третій етап війни (відео)

Понеділок, 11 липня 2022, 13:38

Військовий експерт пояснив, навіщо президент Володимир Зеленський дав наказ звільнити південь України. Так, за його словами, така заява свідчить про перехід ЗСУ до третього етапу війни – контрнаступу.

Про це Дмитро Снєгирьов сказав в ефірі всеукраїнського телемарафону, інформує ТСН.

Зокрема, він наголосив, що намірами української сторони є нейтралізація плану так званої «спецоперації»: мова йде про створення сухопутного коридору з території анексованого Криму та території окупованого Донбасу і відповідно вирішення питання постачання української води в анексований Крим.

Військовий експерт вважає, що контроль над Херсонською областю дасть українській стороні вирішити ці два основні питання і далі звільнити окуповані території.

«Мовиться про перешкоджання логістики російської армії - нейтралізації ключової складової - Керченський міст і відповідно нанесення точкових ударів по місцях базування Чорноморського флоту. Крім того, це вирішення економічних проблем України. Насамперед розблокування роботи чорноморських портів. Тому поява цієї заяви у публічній площині не випадкова - вона свідчить про наміри української сторони до переходу до третього етапу війни. Це контрнаступ і звільнення тимчасово окупованих територій. Не тільки територій Херсонської області, а й Запорізької та Донецької», – пояснив Снєгирьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: