Поділитись:

Рада готує відповідь Сенату Польщі на заклик визнати Волинську трагедію геноцидом

Понеділок, 11 липня 2016, 14:47

У Верховній Раді готують постанову у відповідь на прийняття польським Сенатом постанови із закликом встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої".

Про це під час погоджувальної ради у парламенті заявив заступник голови комітету у закордонних справах Борис Тарасюк, – передає Українська правда.

Він нагадав, що минулого тижня польський Сенат прийняв постанову. Тарасюк назвав її "антиукраїнською за своєю сутністю".

"Вперше польський парламент приймає антиукраїнську резолюцію такого змісту, яка стосується жертв Волинської трагедії", – сказав Тарасюк.

Він зауважив, що він та Оксана Сироїд понад три тижні тому направили польській стороні проект спільної заяви, однак досі немає відповіді.

Тарасюк зазначив, що депутатська група зі зв'язків з Польщею робила все, щоб цю постанову не було прийнято. "Ми наступного тижня внесемо пропозицію про прийняття заяви Верховної Ради", – сказав він.

Спікер Парубій у свою чергу заявив, що з цього приводу слід провести окрему нараду.

Як відомо, Верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії.

У резолюції сенатори закликають польський Сейм встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої".

8 липня під час візиту в рамках Саміту НАТО президент України Порошенко віддав шану жертвам Польсько-українського конфлікту часів Другої світової війни.

Надрукувати
мітки:
коментарів