Поділитись:

На Волині наклали табу на санітарну вирубку лісів

П'ятниця, 24 червня 2016, 12:21
На Волині наклали табу на санітарну вирубку лісів

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик тимчасово заборонив санітарну вирубку лісів.

Відповідне розпорядження він підписав 17 червня, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Документом рекомендовано обласному управлінню лісового та мисливського господарства у межах наданих повноважень "в установленому законодавством порядку вирішити питання тимчасового припинення проведення рубок, у тому числі вибірково-санітарних, суцільних санітарних, лісовідновних, рубок реконструкції, тощо, (за винятком рубок догляду за молодняками – освітлення, прочищення) на території об'єктів природно-заповідного фонду державного та місцевого значення до внесення змін у Санітарні правила в лісах України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1995 року № 555".

Окрім того голова облдержадміністрації рекомендує санітарно-оздоровчі заходи в лісах постійних лісокористувачів області погоджувати із районними державними адміністраціями та Управлінням екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації. При цьому інформувати владу та громадськість про проведену роботу в частині впорядкування вирубки лісів.

Інші ж відомства – управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації та Державна екологічна інспекція в області – повинні повідомити всіх лісокористувачів, які здійснюють лісогосподарську діяльність на території Волинської області і належать до різних сфер підпорядкування, про неприпустимість проведення у підпорядкованих їм лісових масивах незаконних рубок лісу, а також забезпечити контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства України всіма постійними та тимчасовими лісокористувачами, які здійснюють лісогосподарську діяльність на території Волинської області у відповідності до компетенції.

"Мушу констатувати, що на Волині продовжують мати місце факти масової вирубки лісів. Під виглядом санітарних вирубок рубають ділову деревину. Тому й видано відповідне розпорядження. Напевне, знайдуться охочі оскаржити таке рішення, але… Тож тепер без погодження із райдержадміністраціями та відповідними структурами, до компетенції котрих належить відповідне питання, здійснювати санітарні вирубки не можна", – зазначив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів