Поділитись:

З'явився трейлер польського фільму про Волинську трагедію

Середа, 27 квітня 2016, 19:40
З'явився трейлер польського фільму про Волинську трагедію

Продюсери фільму "Волинь" опублікували трейлер першого в історії польського фільму про трагічні події на Волині в 1943-1944 роках.

Про це повідомляє "Польське радіо", нагадуючи, що режисером стрічки виступив Войцех Смажовський.

"Волинь" Войцєха Смажовського – це перший фільм в історії польської кінематографії, що зачіпає тему трагічних подій на Волині в 1943-1944 роках. Як повідомляв раніше режисер, його сьому кінострічку створюють із великим розмахом та не меншою відповідальністю.

"Цей фільм буде вирувати емоціями, але він має стати також містком, а не муром", - казав режисер.

"Я хотів зробити фільм про кохання у нелюдські часи. Про кохання понад поділами", - відзначав він.

Автор запевняє, що його робота не повинна спричинити напругу в українсько-польських стосунках.

Нагадаємо: Войцех Смажовський звернувся до шанувальників своєї творчості з проханням про фінансову допомогу для завершення зйомок фільму "Волинь". Для цього на тодішній день йому потрібно було 2,5 млн злотих (приблизно 580 тис євро). На сьогодні режисерові вдалося зібрати вже майже 374 тис злотих (85 тис євро).

Волинська трагедія – обопільні етнічні чистки українського і польського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині. Частина польсько-українського протистояння у Другій світовій війні, або "Другої польсько-української війни". У ширшому сенсі, складова багатовікового українсько-польського протистояння на західноукраїнських землях: Волині, Галичині, Холмщині, Підляшші, Надсянні, Лемківщині.

Надрукувати
мітки:
коментарів