Поділитись:

На Волині діти перестали ходити до школи через аварійні приміщення (фото)

Четвер, 19 квітня 2018, 10:15

Вже 11 днів діти у селі Стобихівка, що на Камінь-Каширщині, не відвідують школу. Батьки не пускають дітей в аварійні приміщення, де проходить навчальний процес.

Таким чином жителі вимагають розпочати будівництво нової школи. Відтак 18 квітня 2018 року голова облдержадміністрації Олександр Савченко здійснив робочий візит у Стобихівку, де оглянув школу та поспілкувався з жителями села під час зустрічі у місцевому будинку культури. До слова, частина навчальних класів розташована саме тут, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Це вже не вперше тамтешніх дітей батьки не пускають до школи. Така ситуація вже склалася на початку навчального року. Тим паче, що, зі слів місцевих жителів, дітей з кожним роком стає дедалі більше. Між іншим, на території Стобихівської сільської ради налічується 102 матері-героїні та 70 багатодітних сімей з неповнолітніми дітьми. Нині навчання триває у дві зміни, а навчальні класи розташовані у кількох приміщеннях та не розраховані на таку кількість дітей. Що ж до обладнання у школі, то воно також у незадовільному стані.

Для будівництва в с. Стобихівка нового закладу 350 учнівських місць відділ освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації уже виготовив проектно-кошторисну документацію загальною вартістю 89 млн грн (в цінах 2018 року). Наразі проект проходить експертизу.

Тож, як зазначив директор школи Анатолій Хельчик, для початку будівництва необхідні тільки кошти. Саме з проханням посприяти у початку будівництва і звернулись жителі села до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області.

"Батьки готові збирати гроші, батьки готові самостійно будувати школу. Треба тільки кошти – і все", – наголосив директор.

Натомість під час зустрічі з жителями села Стобихівка голова облдержадміністрації Олександр Савченко запевнив, що вже 19 квітня проведе розширену нараду, аби детально вивчити це питання та напрацювати перші кроки.

"Ми повинні в цьому році однозначно почати будувати школу. Не готовий сказати, чи вона повинна коштувати 80 мільйонів гривень, адже вже є різні технології. Та це все ми прискоримо цей процес однозначно. Можливо десь можна спростити, здешевити, аби скоріше побудувати новий навчальний заклад. Будемо шукати можливості. Я сюди приїхав, щоби школу почати будувати. Єдине прохання – не перекреслюйте дітям поступ вперед та дозвольте їм навчатися, – сказав голова ОДА.

Надрукувати
мітки:
коментарів