Поділитись:

Ще один учасник скандального ролика не знав, що відео буде політичним

Вівторок, 20 лютого 2018, 14:44
Ще один учасник скандального ролика не знав, що відео буде політичним

Відомий український режисер кримськотатарського походження, автор фільму "Кіборги" Ахтем Сеїтаблаєв, який взяв участь у зйомках скандального ролика, теж заявив, що не знав про політичний характер відео.

Зі слів Сеїтаблаєва, його попросили знятися у соціальному ролику, – інформує РБК-Україна.

Оприлюднили його ще наприкінці січня на YouTube-каналі та сайті відділу інформаційної політики Волинської ОДА. Також ролик розмістили і сайти деяких районних РДА, зокрема Маневицької та Рожищенської. Зараз відео на сайтах не доступне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВОЛИНСЬКІЙ ОДА РОЗ'ЯСНИЛИ СИТУАЦІЮ ЩОДО ВІДЕО З ПРИХОДЬКО

"До мене звернувся Євген Миколайович Нищук і запропонував взяти участь у такому соціальному ролику, який буде розповідати про досягнення нашої країни. Я з радістю зголосився. Ну а потім вийшло, як вийшло", – прокоментував Styler Ахтем Сеїтаблаєв.

Нагадаємо, що у відео режисер говорить такі слова: "Почали знімати якісні українські фільми. Наше кіно повертається на великі екрани". І від них Сеїтаблаєв не відмовляється.

"Але від жодного свого слова, яке я сказав в цьому ролику, я не відмовляюсь! Звичайно, неприємно. Могли б сказати відверто і прямо, і кожен би приймав своє рішення – брати чи не брати участь.

Я особисто ніякої катастрофи в цьому не бачу. Тому що можу сказати, що на прикладі фільму "Кіборги" ми б ніколи в житті, моя знімальна група, не могли б зняти цей фільм без допомоги держави в особі Держкіно України, Міністерства збройних сил, Генерального штабу. І доказом того, що дійсно відбуваються зміни, хто б що не говорим, – є те, що фільм на таку болючу тему жодного разу не був цензурований і ніхто навіть не вимагав цього. І першого разу цей фільм побачили всі, починаючи з Президента України, у глядацькому залі 6 грудня", – розповідає Ахтем Сеїтаблаєв.

Але при цьому режисерові ніхто відверто не сказав, що змонтований матеріал матиме "політичний характер".

"Ні, не говорили! І з цього приводу мені дуже неприємно. Тому що я дуже тепло ставлюся до всіх задіяних осіб, і давно знаю Євгена Миколайовича... Взагалі у нас багато чого такого неприємного відбувається в країні від того, що ми не розмовляємо відверто один з одним. І якщо б до мене звернулися б, мабуть, я б не відмовився, але треба говорити прямо. І все. Цей факт, звісна річ, мені не приємний. Але вже сталося, як сталося. Буду знати на майбутнє", – підсумував режисер "Кіборгів".

Також Ахтем Сеїтаблаєв зазначив, що після ситуації, яка виникла навколо звернення Приходько, йому особисто ніхто не передзвонив і не пояснив ситуацію.

Надрукувати
мітки:
коментарів