Поділитись:

Гунчик потрапив до списку найгірших голів ОДА за версією КВУ

Субота, 29 липня 2017, 21:25
Гунчик потрапив до списку найгірших голів ОДА за версією КВУ

Комітет виборців України склав "Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року".

У першій п'ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій.

Очолила рейтинг, як і за підсумками І кварталу цього року, голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

На друге місце з четвертого піднявся голова Тернопільської ОДА Степан Барна. На третьому місці опинився очільник Закарпаття Геннадій Москаль. Очільник Кіровоградської області Сергій Кузьменко втратив одну позицію та посів четверте місце у рейтингу. Замикає п'ятірку лідерів очільник Донецької області Павло Жебрівський, який за підсумками І кварталу посідав друге місце.

Гунчик потрапив до списку найгірших голів ОДА за версією КВУ

Середній результат (верхня частина) продемонстрували Сумська, Вінницька, Чернігівська, Житомирська, Миколаївська, Львівська та Дніпропетровська області. Нижня частина "середняків" – Київська, Одеська, Луганська, Запорізька, Хмельницька, Херсонська та Полтавська області.

Гунчик потрапив до списку найгірших голів ОДА за версією КВУ

Місця наприкінці рейтингу посіли Івано-Франківська (Олег Гончарук), Чернівецька (Олександр Фищук), Рівненська (Олексій Муляренко), Волинська (Володимир Гунчик) та Черкаська (Юрій Ткаченко) області. На останню сходинку з 21-ї, яку вона посідала у першому кварталі, змістилася Черкаська область. На одну сходинку – з останньої – піднялася Волинь. Результат Рівненщини – не змінився, а Буковина піднялася на дві сходинки з передостаннього місця. На думку експертів, керівники областей, які посіли останні місця у рейтингу, перебувають у зоні "ризику" та найближчим часом можуть втратити свої посади, якщо суттєво не покращать результати.

Методологія дослідження. Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення. Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 213 експертів з усіх областей України.

Гунчик потрапив до списку найгірших голів ОДА за версією КВУ

Надрукувати
мітки:
коментарів