Поділитись:

Як Гройсман волинських "дорожників" на "детектор брехні" відправляв (фоторепортаж)

Вівторок, 30 травня 2017, 15:00

Волинь другий тиждень поспіль здригається від гвинтокрилів, які висаджують на нашу землю перших осіб країни: тільки-тільки люди перестали говорити про візит Президента України Петра Порошенка, як до Волинської області прибув Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як очільник уряду інспектував дорогу "Луцьк-Радехів-Львів", відправляв двох "дорожників" на поліграф, а також чому в операторів національних телеканалів повинні бути міцні підборіддя – в репортажі ділового видання Волині "Конкурент".

***

10:47 – о цій годині Володимир Гройсман повинен зійти з гвинтокрила та оглянути стан дороги "Луцьк-Радехів-Львів" в селі Терешківці. Годинник показує 9:40, а ми (ватага луцьких журналістів) якогось біса вже стоїмо тут.

Спека нагадує, що через два дні почнеться літо, і я (та й не лише я) починаю обливатися потом. Щоб якось себе розважити, вирішив разом з колегою Іваном Савичем запитати в директора Департаменту інфраструктури та туризму Івана Мирки про вагові комплекси та позитивні результати від їх застосування.

Сам Іван Іванович теж час даремно не втрачає і між спілкуванням з іншими посадовцями, працівниками та ЗМІ активно селфить та фільмує на свій телефон.

...Іван Мирка  активно селфить з колегами><span class=...Іван Мирка активно селфить з колегами

"Пісок, зерно та інше масово почали возити цією дорогою. Саме тому встановлено цей ваговий комплекс, він чергується між Гіркою Полонкою та Терешківцями. Штрафи за перевищення ваги нараховуються в євро. Достатня кількість таких комплексів по всій Україні дозволить зберегти наші дороги. Влетіти на 600-700 євро для перевізника буде великим ударом", – розповів Мирка.

Окрім цього, цікавлюся у нього, як вдається підтримувати чистоту та порядок при дорозі "Луцьк-Радехів-Львів".

"Гарна ініціатива надійшла від директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, який запропонував залучати до робіт з утримання доріг людей, які тимчасово непрацевлаштовані. Я дуже задоволений цим, хоча спочатку мало хто вірив в реалізацію цієї ідеї", – зазначив чиновник.

Коментарі записано, а Гройсмана й досі нема і ще не буде хвилин 40 (це, звісно, якщо він прилетить за графіком). Озираюся навколо: чоловіки перевіряють якість та товщину асфальтного покриття, туди-сюди ходить та керує начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, присутній тут і начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький ("Цікавий чоловік цей митник", – скаже дорогою додому досвідчений власкор газети "Голос України" Микола Якименко).

Чоловіки перевіряють якість асфальтного покриття...><span class=Чоловіки перевіряють якість асфальтного покриття...

...Посполітак керує..><span class=...Посполітак керує..

...а Кривіцький спілкується><span class=...а Кривіцький спілкується

Ближче до 11-ї всі почули заповітний шум гвинтокрилів: прем'єр виявився більш пунктуальним за президента і майже не запізнився.

"Чесно, не заздрю Гройсману, незручно літати в тих гвинтокрилах. Окей, я збрехав, я йому заздрю", – резюмував приземлення очільника уряду Іван Савич.

Окрім Володимира Гройсмана, з автомобілів, які підвезли делегацію, від посадкового майданчика до місця інспектування дороги вийшло чимало журналістів з центральних телеканалів.

Чорт би їх побрав. Журналістів, звісно, може й залишити. Проте оператори, при всій моїй повазі до їхнього "хлібу", повинні горіти в пеклі . Я нормально сприймаю, коли чоловік (жінка) з камерою намагається зайняти хороше місце для зйомки, проте оці "влітання" з криками "Я что должен спины снимать?" та розпихання усіх журналістів ( які, до речі, теж потребують гарної картинки) – неприйнятні (звісно, що ці слова не про всіх, а приблизно про половину).

Тим часом Гройсман виглядає дуже впевнено, деякою мірою – грізно. Він менш офіційний за Порошенка і доволі таки прямолінійний.

"Ми будемо вас контролювати, як ніколи раніше", – каже він одному з дорожників.

Про те, в якому стані волинські дороги і, звісно ж, траса "Луцьк-Радехів-Львів", прем'єру розповідає Посполітак.

Гройсман, своєю чергою, віддає належне грошам, які "заробили" на ремонт доріг митники, та хвалить Віктора Кривіцького, якого, з його слів, усі критикують.

"Добре, що маєте перевиконання по митниці, значить, і там потихеньку наведеться порядок. Всі кошти, які заплановані, будуть перераховані вашій області без проблем. У вас правильні плани щодо трас, які потребують ремонту. Якщо ви два роки мали нуль фінансування, зараз у вас 1 мільярд 200 мільйонів", – зазначив Прем'єр-міністр.

Оглянув Гройсман і вище згаданий ваговий пункт. Більше того, він навіть влаштував маленький спектакль.

– Хабарі вам пропонують? – звернувся він до одного з працівників, які "зважують" автомобілі.

– Буває і таке, – відповідає той.

– А ви брали?

– Ніііі

– На поліграф підеш? Запитання одне: брав чи не брав хабарі, – несподівано додав Гройсман.

Шкода, що у хлопчини не вистачило мужності задати контрпитання: "А ви підете?".

Загалом зустріч була коротка, близько 20 хвилин.

"Їдемо, нам ще дві області треба відвідати", – підганяв своїх прем'єр, прощаючись з волинянами та готуючись відвідати Львівську та Тернопільську області.

На цьому кадрі Володимир Гунчик ніби боїться Гройсмана та ховається за Кривіцьким...><span class=На цьому кадрі Володимир Гунчик ніби боїться Гройсмана та ховається за Кривіцьким...

...проте насправді він обганяв Кривіцького, щоб потрапити в мій (так-так, саме в мій) об'єктив. ..><span class=...проте насправді він обганяв Кривіцького, щоб потрапити в мій (так-так, саме в мій) об'єктив. ..

...Наостанок :)><span class=...Наостанок :)

Надрукувати
мітки:
коментарів