Поділитись:

"Волиньторф" хочуть передати в комунальну власність

Четвер, 21 січня 2016, 14:51
«Волиньторф» хочуть передати в комунальну власність

Іван КиричикІван Киричик
Автор фото:Руслан Пилипчук

На розгляд чергової сесії Волинської обласної ради пропонують Проект рішення "Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу, що перебуває на балансі ДП "Волиньторф".

Річний оборот підприємства становить 80 мільйонів гривень. Воно отримало 11 мільйонів прибутку та сплатило 15 мільйонів податків. Про це на засіданні комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв'язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства повідомив директор ДП "Волиньторф" Іван Киричик.

Керівник вважає, що варто розпочинати процес передачі, але не потрібно робити це поспіхом, оскільки підприємство лише на 40% забезпечене сировиною і передача тільки обладнання не принесе результату.

Крім того, Киричик підмітив, що при передачі, доведеться переоформлювати ліцензії, а це дуже довготривалий процес.Посадовець пропонує починати переоформлення ліцензій з осені, завершити цей процес до весни, та в травні розпочати створювати сировинну базу.

Також, Киричик заявив, що якщо підприємство буде доотримувати 30-40 гектарів землі, то воно зможе самостійно себе забезпечувати.

В підсумку члени комісії підтримали даний Проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів