Поділитись:

Рада спростила ведення бізнесу IT-компаніям: як голосували нардепи з Волині

Четвер, 03 листопада 2016, 12:24

Верховна Рада України зняла адмінстративні бар'єри для експорту послуг.

За прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг)" №4496 проглосували 270 депутатів.

Із волинських нардепів закон підтримали Ігор Лапін, Ігор Гузь, Ірина Констанкевич. Не голосували: Юрій Савчук, Сергій Мартиняк і Степан Івахів.

Документ повинен спростити роботу ІТ-компаній та фрілансерів. Зокрема, ним передбачена можливість укладати договори в електронній формі (раніше була необхідна мокра печатка) або ж просто виставлення інвойса (в міжнародній комерційній практиці документ, що надається продавцем покупцеві і містить перелік товарів і послуг, їх кількість і ціну, за якою вони надані покупцеві, формальні особливості товару (колір, вага і т. д.), умови поставки і відомості про відправника та одержувача).

Закон також закріпить заборону банкам вимагати переклад документів на українську мову у випадку, якщо вони оформлені англійською. Також, згідно із законопроектом, рахунок (інвойс) буде визнаватися первинним документом, що має спростити процедури бухгалтерського обліку і фінансової звітності.

Рахунок (інвойс) може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналога власного ручного підпису, електронного підпису або електронного цифрового підпису відповідно до закону "Про електронний цифровий підпис", електронного підпису з одноразовим ідентифікатором.

Потрібен буде лише підпис експортера. Угодою з обсягом і якістю послуг, що надаються, визнаватиметься факт оплати нерезидентом виставленого рахунку.

Надрукувати
мітки:
коментарів