Поділитись:

За півроку на українських дорогах сталося майже 70 тисяч ДТП (інфографіка)

Четвер, 26 липня 2018, 13:45

За півроку в Україні з вини водіїв автобусів сталося 68 ДТП – на 6,3 % більше, ніж минулого року. В результаті таких аварій загинула 21 людина, ще 200 були травмовані. При цьому 23 аварії сталися через порушення правил перевезення пасажирів.

Про це повідомляє "Слово і Діло".

Через ці інциденти влада почала перевірки перевізників, під час яких оглянули 1 тисячу 230 транспортних засобів. Результати не втішають: було виявлено 326 порушень, 158 з яких – це відсутність дозвільних документів.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян за підсумками наради з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією та "Укртрансбезпекою" повідомив, що в Україні почнуть серйозний контроль перевізників. За незаконне переобладнання автобуса з вантажного на пасажирський перевізника позбавлять ліцензії й накладуть штраф 17 тисяч гривень. Крім того, з 1 серпня почне працювати електронний кабінет перевізника, де буде вся інформація про нього, його ліцензії, маршрути та штрафи. Уже з наступного року в пасажирських автобусах встановлюватимуть тахографи та GPS-трекери.

Загалом за півроку в Україні сталося 68,8 тисячі дорожньо-транспортних пригод, в результаті яких загинули 1 тисяча 237 людей (у середньому за добу відбувається 380 аварій). Хоча цифра й здається високою, проте це на 10,2 % менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільше ДТП відбувається в Києві та Одеській області. Негативна динаміка за кількістю аварій зафіксована в Івано-Франківській і Луганській областях.

Детальніше – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ВАНТАЖІВКА В'ЇХАЛА В МАРШРУТКУ: Є ПОСТРАЖДАЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів