Поділитись:

Волинську юстицію таки змусять надати публічну інформацію

Середа, 23 листопада 2016, 15:45

Львівський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Волинського окружного адмінсуду щодо доступу до публічної інформації.

Нагадаємо: 27 травня 2016 року на СЕТАМі Любомльський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області опублікував оголошення про передачу 33-х найменувань, серед яких автомобілі, шини й одяг. Це конфісковане майно.

Головний редактор Ділового видання Волині "Конкурент" Андрій Лучик попросив в управління юстиції протокол засідання цієї комісії, щоб дізнатися, кому були передані ці матеріальні цінності. Натомість в юстиції видали дві основні версії, чому вони не можуть надати цю інформацію: 1) це є службова інформація; 2) це є матеріали виконавчого провадження, а тому вони не доступні усім.

Відтак, журналіст звернувся до суду, який визнав відмову Головного територіального управління юстиції у Волинській області у наданні інформації протиправною.

Своєю чергою, управління юстиції подало апеляційну скаргу, однак попереднє рішення суду таки залишили без змін. Як повідомив Андрій Лучик у Facebook, ухвала Львівського апеляційного адміністративного суду з'явилася в Єдиному державному реєстрі судових рішень 9 листопада, проте запитуваної інформації так і не надали.

В управлінні юстиції ж кажуть, що їм ще не надійшло рішення суду.

"Відповідачу надається рішення з відміткою суду про набрання ним законної сили. Позивач повинен принести рішення із заявою, адресованою територіальному управлінню юстиції, щодо виконання рішення, яке набрало законної сили. Наш представник потурбувався про те, щоб надіслали на нашу адресу примірник ухвали суду, але нам не надіслали", – зазначила завідувач сектора представництва інтересів держави та органів юстиції в судах Оксана Мельник.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024