Поділитись:

Перший луцький евакуатор виїхав шукати своїх "жертв" (фото)

Субота, 08 жовтня 2016, 15:05

У Луцьку вперше "випустили" на дороги евакуатор транспорту.

Про це стало відомо на представленні евакуатора 8 жовтня біля Луцької міської ради. Одразу після демонстрації автомобіль вирушив працювати на вулиці міста, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Відтепер транспортний засіб буде евакуювати автомобілі, припарковані з порушеннями правил дорожнього руху.

Послуги з евакуації патрульним поліцейським надає комунальне підприємство "Автопарксервіс".

Як стверджує директор КП Олександр Мартинюк, підприємство взяло в оренду евакуатор MAN 2001 року випуску підйомністю 3,5 тонни на рік за власні кошти.

Тобто відтепер у поліції буде можливість евакуйовувати фактично всі транспортні засоби в цілодобовому режимі. Якщо патрульні бачитимуть необхідність евакуації, вони телефонуватимуть в кол-центр, звідки на місце направлятимуть евакуатор.

"Наразі на евакуаторі працюватиме один екіпаж в складі водія та такелажника. Згодом, якщо виникне потреба, ми додамо ще один екіпаж. Як працюватиме евакуатор в практичних умовах в місті – покаже час. Для його безперешкодної роботи потрібне місце для маневру та відсутність ліній електропередач, які заважають розкритися маніпулятору", – каже Олександр Мартинюк.

Довідково:

Підставою для евакуації транспотрного засобу є стаття 265-2 КУпАП: "У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, четвертою, шостою і сьомою статті 121, статтями 121-1, 126, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 цього Кодексу, працівник поліції тимчасово затримує транспортний засіб або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля – евакуатора".

На місці складатимуть відповідний акт і направлятимуть автомобіль на штрафмайданчик на вулиці Ківерцівській.

Щоб забрати автомобіль, водій має прибути в Управління патрульної поліції, де на нього винесуть постанову за порушення ПДР. З цією постановою та доказом оплати він з'являється на штрафмайданчик, де також має внести оплату за евакуацію та тимчасове зберігання транспортного засобу. Лише після цього забере свій автомобіль.

Евакуація до 2 тонн – 600 гривень, від 2 до 3 тонн – 700 гривень, від 3 тонн – 850 гривень. Зберігання: 1-7 доби – 120 гривень за добу, далі після 8 дня – 20 гривень за добу. (За матеріалами Патрульної поліції у Луцьку).

Надрукувати
мітки:
коментарів