Поділитись:

Проти ринку землі страйкують "Дудки і всі їм подібні", – екс-голова Асоціації фермерів Волині

Середа, 05 жовтня 2016, 16:28
Проти ринку землі страйкують

Колишній голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Віктор Лук'янчук вважає, що проти прийняття закону за ринок землі виступають "олігархи, монополісти, які позабирали все".

Про це він зазначив у коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент".

"От ці Дудки (Очевидно, йдеться про Євгена Дудку – керівника ТзОВ "Волинь-зерно-продукт", – К.) і всі їм подібні. Я кажу так, як воно є. Вони страйкують проти прийняття закону за ринок землі. Він їм не потрібен, цей ринок землі. Бо вже вони нахапалися, набрали в оренду на десятки, на двадцять років. Нащо їм той закон про ринок землі? Тому вони страйкують. Так, вони і нас хотіли використати, асоціацію. З цього приводу ми збиралися і я свою думку сказав. Хлопці, нас використовувати не треба. Якщо в нас є якісь питання, ми самодостатня організація. Ми самі можемо провести страйк", – розповідає Віктор Лук'янчук.

"Це олігархи, монополісти, які позабирали все: мох, і болото, і всі землі", – образно подає своє бачення ситуації екс-голова Асоціації фермерів Волині.

На думку Віктора Лук'янчука, так звані олігархи взяли землю в оренду "навіки".

"Ви знаєте, як в договорі вони прописують гарно. На 10 років. Якщо власник паю не з'явився на перереєстрацію договору оренди, вони мають право в одноосібному порядку продовжити ще на 10 років. А в основному маса людей старшого віку. Але люди вмирають, розумієте? На спадкоємців не переоформляють. І вони користуються тією землею як своєю", – міркує чоловік.

Нагадаємо: 4 жовтня кількасот аграріїв з різних областей України мітингували біля стін Верховної Ради у Києві.

Протестувальники вимагали зберегти мораторій на землю та повернути спеціальний режим ПДВ для аграрної галузі.

Як розповів директор ПОСГ імені Т.Г Шевченка та депутат Волиньради Андрій Турак, на мітинг до Києва з Волині відправили делегацію у кількості більше 200 людей.

Крім того, зауважив волинський аграрій, попереджувальні страйки проводили і на Волині, зокрема в Горохівському районі.

Надрукувати
мітки:
коментарів