Поділитись:

"Як може бути бандит героєм?" – імовірний Генконсул Польщі у Луцьку про Бандеру

Середа, 05 жовтня 2016, 14:27

Потенційний Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Веслав Мазур озвучив свою позицію з приводу Волинської трагедії.

Свою думку він висловив на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня 2016 року, яка затвердила його кандидатуру на запропоновану посаду в обласному центрі Волині.

Останнє слово щодо призначення за Міністерством закордонних справ Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТАЛО ВІДОМО, ХТО МОЖЕ ОЧОЛИТИ ГЕНЕРАЛЬНЕ КОНСУЛЬСТВО ПОЛЬЩІ У ЛУЦЬКУ

Депутат Сейму Войцех Земняк зауважив, що в останні місяці польсько-українські відносини були напруженими через питання Волинської трагедії.

"Луцьк був, можна сказати, в центрі цих подій під час Другої світової війни і, звичайно, в Луцьку ще є розбіжності між поляками та українською стороною, де вони особливо шанують Бандеру і Українську повстанську армію", – сказав депутат і додав, що перед новим консулом стоятиме важке завдання, адже Україна і на офіційному рівні заперечила постанову Сейму.

Веслав Мазур на це зауважив, що до питання Волині, УПА і Бандери ще із самого початку кар'єри має однозначну позицію.

"На жаль, так склалося, може навіть трохи недипломатично, що коли Президент Ющенко перед закінченням своєї кар'єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на питання журналіста, що я про це думаю, відповів відразу: як може бути бандит героєм? Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок", – каже потенційний Генконсул Польщі у Луцьку.

"Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили. Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику", – зауважив він.

"Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом", – резюмував Веслав Мазур.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024