Поділитись:

У Луцьку просять не поспішати з оновленням пам'ятного фотостенда загиблим в АТО

Понеділок, 26 вересня 2016, 13:48

Громадські організації та родичі загиблих й тих, що пропали безвісти, просять провести конкурс та громадське обговорення щодо того, що має бути на місці пам'ятного фотостенда в центрі міста.

Гроші з бюджету на оновлення фотостенда вже виділили. Про це йшлося під час засідання "бюджетної" комісії 26 вересня.

Голова Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО Інна Голдованська розповіла, що до неї звертаються батьки тих учасників в АТО, які потрапили в полон чи пропали безвісти, й просять відтермінувати оновлення фотостенду, щоб обговорити й узгодити всі думки й зауваження родичів як загиблих, так і тих, чиї сини (чоловіки, батьки) пропали безвісти в зоні АТО.

"Поспілкувавшись з родинами загиблих, в мене виникло бажання нікуди не поспішати. Адже тут треба зробити так, як хочуть саме ці родини. Тому, якщо ми розширюватимемо фотостенд під певні дати в календарі, то це неправильний напрямок. В нас попереду День Захисника України, ми будемо вшановувати хлопців і згадаємо всіх, хто є і кого немає на стенді", – сказав депутат Луцькради Олександр Кравченко. Його підтримали депутати Сергій Була та Григорій Пустовіт.

"Дискусійна тема про тих, хто зник безвісти, і тих, хто в полоні – це дуже делікатне питання", – сказав Григорій Пустовіт.

Депутати погодились з тим, що не варто поспішати з оновленням фотостенда, і щодо тих учасників АТО, які в полоні чи пропали безвісти, то треба з їхніми родичами поговорити. Однак не дивлячись на те, що з фотостендом вирішили не поспішати, зійшлисяна тому, що до 14 жовтня варто його впорядкувати.

Перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев сказав, що варто знаходити спільну мову й з родичами загиблих лучан. Адже загальнообласний стенд буде спільним із стендом загиблих в АТО лучан.

"Кошти виділяємо однозначно, і тим самим ми декларуємо те, що з центральної частини міста цей стенд нікуди не заберемо. От в якому він форматі буде далі – нехай визначає конкурс і громадські обговорення", – сказав Олександр Кравченко.

Депутати вирішили, що суму на модернізацію та реконструкцію фотостенда однозначно виділять з бюджету, а далі за результатами конкурсу та громадських обговорень вирішать, як увіковічнять пам'ять про загиблих учасників АТО на "намоленому" місці фотостенда.

Надрукувати
мітки:
коментарів