Поділитись:

У Луцькраді думали, що робити з "будинками-розвалюхами"

Понеділок, 12 вересня 2016, 13:35
У Луцькраді думали, що робити з

Через те, що більшість ветхих будинків знаходяться у приватній власності, влада Луцька не може обгородити їх парканами, щоб вони не псували благоустрою вулиць.

Часто, у "будинках-розвалюхах" ночують безхатьки. Про це йшлося 12 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

"Якщо земельна ділянка у приватній власності, то невже не можна огородити її парканом, за яким не буде видно того безладу?", – спитав голова комісії Андрій Козюра.

Начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась сказав, що міська рада не може на приватній власності ставити паркан. Єдине: зобов'язати зробити це власника. Начальник муніципальної поліції Юлія Сиротинська додала, що таких власників в одній "розвалюсі" може бути прописано декілька. До того ж, часто справжні власники знаходяться за кордоном, через що не можуть скласти на них протокол.

Начальник юридичного відділу Олександр Рачков запропонував створити комісію, куди увійдуть представники пожежної служби, санстанції, поліції, депутатського корпусу, департаменту ЖКГ. Така комісія зможе складати відповідні акти, як і про порушення правил благоустрою, так і виявлення якихось збитків держави, таких як витік газу чи води.

Андрій Козюра запропонував на наступне засідання запросити власників цих "розвалюх" і поговорити з ними. Його пропозицію підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів