Поділитись:

Лучани бояться, що на місці демонтованих гаражів розпочнуть будівництво

Понеділок, 05 вересня 2016, 14:30

Мешканцям вулиці Гірної та Рогової, де стоїть біля 80-ти незаконно встановлених гаражів, пояснили, як їх узаконити.

Більше 80 гаражів, які стоять на вулиці Гірній, хочуть демонтувати. Про це стало відомо 5 вересня під час дня депутата.

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко розповіла, що на останній із сесій Луцькради від мешканців вулиць Рогової та Гірної прийшла ініціативна група, яка й висловила своє незадоволення щодо знесення гаражів. До слова, мешканці запевнили, що металеві конструкції встановлені на земельній ділянці ось уже 40 років і люди ними користувались без проблем.

На депутатську комісію запросили начальника відділу землеустрою управління земельних ресурсів Валентину Бурлаку та заступника начальника управління містобудування та архітектури Ярослава Матвіїва, які і пояснили, чому виникло питання щодо демонтажу "людських" гаражів.

Ярослав Матвіїв пояснив, що територія, на якій стоять гаражі, комунальна, й більша половина цих металевих конструкцій стоїть з порушенням норм. Для того, щоб їх узаконити немає юридичних підстав. Через що управління постійно відмовляло надавати містобудівні умови та обмеження,

"Вони стоять з порушенням норм й у межах червоних ліній. Для того, щоб їх узаконити, треба зробити гаражний кооператив або ОСББ і думати, що робити. Я вважаю, що тут треба вибрати золоту середину й ті гаражі, які стоять з порушенням, їх треба демонтовувати, а на інші розробити план і закріпити цю земельну ділянку за гаражним кооперативом або за об'єднанням співвласників", – сказав Ярослав Матвіїв.

Валентина Бурлака пояснила мешканцям, що згідно із земельним законодавством під гаражний кооператив повинна бути відведена земельна ділянка, яка відповідає всім нормам. Також там не повинно бути комунікацій, на яких розміщені гаражі й має бути передбачено пожежний заїзд та виїзд.

"Ця ділянка має бути вільна. Чинним законодавством не передбачено відведено земельні ділянки під гаражі", – сказала Валентина Бурлака.

Начальник департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська сказала, що розробниками проекту рішення про демонтаж гаражів був її департамент. Це рішення вони розробили на підставі відповідей від управління земельних ресурсів та управління містобудування та архітектури, які повідомили, що ці гаражі там не повинні розміщуватись.

Мешканці поцікавились, чи не почнеться якесь будівництво будинку після того, як їхні гаражі демонтують.

"На жодному місці, де ми зняли гаражі, не розпочалося будівництво, а там були зроблені прибудинкові території та встановлені дитячі майданчики", – відповіла Юлія Сиротинська.

Також вона пояснила людям, які треба документи принести, щоб узаконити гаражі. Серед них копії таких документів, як: місце прописки, паспорт, документи на автомобіль і довідку на інвалідність для неповносправних людей. Для варіанту узаконення гаражів шляхом створення кооперативу повинна бути вільна земельна ділянка.

Тому Юлія Сиротинська сказала, що у департаменті муніципальної поліції до другої години дня 6 вересня будуть приймати від мешканців Рогової та Гірної письмові заяви, ксерокопію паспорта та прописки людей, які дійсно мешкають на цій території. Після цього створять реєстр, хто має гаражі на цій ділянці, а хто – ні. Незаконно встановлені першочергово демонтують.

Надрукувати
мітки:
коментарів