Поділитись:

"Луцьктепло" відмовилося від земельних ділянок на користь забудовника

Середа, 27 липня 2016, 18:08
«Луцьктепло» відмовилося від земельних ділянок на користь забудовника

На земельних ділянках, які раніше належали ДКП "Луцьктепло" ПАТ "Луцьксантехмонтаж" хоче збудувати житлові будинки, окремі квартири з яких виділять учасника АТО.

Підприємство добровільно відмовилось від земельних ділянок на вулицях Задворецькій 13 а та Арцеулова 3 б. Про це йшлось 27 липня під час сесії Луцької міської ради.

Луцький міський голова Микола Романюк сказав, що на засіданні керівників фракцій депутат Павло Данильчук цікавився питанням відмови ДКП "Луцьктепло" від земельних ділянок, на яких ПАТ "Луцьксантехмонтаж" хоче побудувати житловий будинок. Для пояснення цього питання запросили забудовника Віктора Чорнуху.

Загалом двома проектами рішень пропонували припинити ДКП "Луцьктепло" право постійного користування земельною ділянкою на вулиці Задворецькій, 13а площею 0,1973 га та вулиці Арцеулова, 3б площею 0,5238 га у зв'язку із добровільною відмовою від цих ділянок.

"На ділянках забудовник збудує будинки. Там будуть виділені квартири учасникам АТО", - пояснив Микола Романюк.

Депутат "Луцькради" Сергій Була сказав, що можна було б провести аукціон, а не віддавати ці ділянки одному інвестору.

Микола Романюк повідомив, що була зустріч з головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею, на якій останній дав доручення забудовнику підшукати земельні ділянки, де будуть збудовані багатоквартирні будинки, певну кількість осель в яких він зобов'язаний буде виділити учасникам АТО.

"Я ж не міг сказати, що ділянки просто передаються управлінню капітального будівництва. Хіба я маю ховати щось чи не говорити, що була така зустріч?", - сказав Микола Романюк.

Віктор Чорнуха сказав, що мав повторну зустріч з Ігорем Палицею на якій він знову дав йому доручення знайти ці земельні ділянки.

"Ми не обманули жодного інвестора та жодної влади. Сумнівів у вас не повинно бути, бо я гарантую ці квартири виділити достроково", - запевнив депутатів Віктор Чорнуха.

Депутат Андрій Козюра запропонував включити земельну ділянку на вулиці Задворецькій в перелік, тих які підлягають продажу шляхом проведення аукціону. Однак депутати не прийняли цієї пропозиції.

Загалом проекти рішень про припинення "Луцьктепло" права постійного користування земельною ділянкою на вулицях Задворецькій 13 а та Арцеулова,3б й про надання управлінню капітального будівництва дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків на цих вулицях депутати підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів