Поділитись:

"Для фейсбучних воїнів кажу: жодних пострілів у площину вікон я не робив", – нардеп Лапін

П'ятниця, 10 червня 2016, 11:38

Народний депутат Ігор Лапін><span class=Народний депутат Ігор Лапін

Народний депутат від Волині Ігор Лапін, який 9 червня у Луцьку "відстрілювався" від зловмисників, разом з працівниками поліції детально розповіли про інцидент, який трапився.

Відбулося це під час прес-конференції, яку зібрав нардеп у Луцьку 10 червня.

Як стало відомо, двоє осіб кавказької національності, відволікши увагу депутата, викрали його сумку з речами. Після цього Лапін почав їх наздоганяти, що призвело врешті до двох пострілів від зловмисників і серії пострілів у відповідь від народного депутата.

Ігор Лапін відразу зауважив, що зброя нагородна й детально описав потік подій.

"Сів у автомобіль. Сумка збоку. Підійшов громадянин ростом до метра дев'яносто, показує пальцем на колесо: "Что-то у тебя искрит", – каже з відповідним акцентом. Я вийшов з автомобіля. Звичайно, там нічого не іскрить", – розповідає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВОЛИНСЬКОГО НАРДЕПА СТРІЛЯЛИ

Як тільки народний обранець відволікся, зловмисник викрав сумку і хтось з очевидців гукнув про це.

"Я побачив у руках цю сумку. Злочинець спершу побіг в одну сторону. Зрозумівши, що там немає виходу – побіг в іншу сторону. Я на переріз. Почав наздоганяти. Він це побачив. Розстібнув сумку, все повипадало: посвідчення, телефон, ліхтарик, інші речі", – продовжує оповідь депутат.

"Швидко збираю речі, повертаюся до автомобіля. Там були перехожі, той чоловік, що мені пальцем тикав десь пішов. А злочинці почали кататися по дворі, бо там, виявляється, лише один виїзд. Я своїм автомобілем перекрив дорогу на виїзді. А вони намагалися втікти по тротуару, газону. Почув два характерних звуки, схожих на постріли з вогнепальної зброї", – каже Лапін.

Після цього, зазначив депутат, він здійснив чергу пострілів зі свого пістолета. І зауважив, що стріляв у нижню частину автомобіля. Однак злочинцям на великій швидкості таки вдалося втекти по газонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ НАРДЕП РОЗПОВІВ ПОДРОБИЦІ ВРАНІШНЬОЇ ПЕРЕСТРІЛКИ

Ігор Лапін і правоохоронці: Олег Шукалович та Андрій Лубіцький><span class=Ігор Лапін і правоохоронці: Олег Шукалович та Андрій Лубіцький

Т. в. о. начальника кримінальної поліції у Волинській області Олег Шукалович підтвердив, що особи, які скоїли напад – представники кавказької національності. Вони проживають на території іншого регіону України. У результаті пошуків зловмисників знайшли і затримали. Зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Заступник начальника слідчого відділу Луцького відділу ГУНП Андрій Лубіцький своєю чергою повідомив, що є відео з місця інциденту.

Також правоохоронець розповів, що автомобіль злочинців, з отворами від куль у нижній частині бампера, знайшли на проспекті Грушевського у Луцьку приблизно о 18 годині 9 червня. Гільз від куль в машині не знайшли. Окрім того, були відсутні номерні знаки. Слідчі з'ясували, що авто зареєстроване у Польщі.

"За попередньою інформацією, ці особи вже були засудженні за ряд кримінальних правопорушень на території Грузії та України, зокрема у Луганській області. Інформацію перепровіряють", – додав Олег Шулакович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛІЦІЯ ВСТАНОВИЛА ОСІБ, ЯКІ СТРІЛЯЛИ В НАРДЕПА У ЛУЦЬКУ

На запитання журналістки до Ігоря Лапіна "Скільки разів він стріляв?", депутат відповів, що приблизно 6-7 разів. Журналістка нанесла удар: "А чому приблизно? Ви не знаєте скільки разів ви нажали на спусковий крючок?".

Після цього, народний обранець підрахував вже точно і запевнив, що стріляв 7 разів.

Наприкінці народний депутат зауважив, що деякі ЗМІ викривлено подали інформацію про інцидент, який трапився.

А тому ще раз перестрахувався: "Щоб не було перекручувань, є покази, які свідчать, що спершу було 2 постріли, а потім серія".

Депутат знову закцентував, що постріли не могли завдати шкоди стороннім людям, бо з протилежного боку був бетонний паркан, а також він цілився у нижню частину автомобіля.

"Для фейсбучних воїнів кажу, що жодних пострілів у площину вікон я не робив", – зауважив Ігор Лапін, що не мав не меті скоїти вбивство.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
20 березня 2024
27 грудня 2023
21 грудня 2023
04 грудня 2023
03 листопада 2023
25 вересня 2023
24 вересня 2023