Поділитись:

Лучан запрошують на відкриття туристичного сезону

Четвер, 12 травня 2016, 14:52

Із ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради 15 травня відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону-2016.

Про це повідомили у прес-службі Луцької міської ради.

Відкриття туристичного сезону стало хорошою традицією для Луцька, адже відбуватиметься уже вп'яте. Зрозуміло, що туристи приїжджають до нашого міста цілорічно і відкриття туристичного сезону — це лише знакова подія, покликана привернути додаткову увагу громадськості до Луцька. Кожного року цим заходом ми намагаємося зацікавити потенційних туристів, привідкрити завісу таємничості з історії Луцька, або ж Древнього Лучеська.

Тому цього дня буде проведено низку культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на організацію дозвілля лучан, гостей міста та популяризацію історичного, туристичного і культурно-мистецького потенціалу нашого міста.

О 15:00 в Центрі туристичної інформації та послуг відбудеться презентація нового видання — "Луцьк від А до Я", яке увібрало в себе ключові поняття, пов'язані з нашим містом. У книжці зібрано певний мінімум для ознайомлення з символами та досягненнями лучан. Тут читач познайомиться з історичними персонами і подіями, культурою і традиціями нашого міста, здійснить подорож визначними місцями. Книжка зроблена у форматі абетки-словника і написана зрозумілою й цікавою для широкого кола читачів мовою. Усі слова розташовані в алфавітному порядку і супроводжуються яскравими ілюстраціями. Видання підготовлене трьома мовами — українською, англійською та польською, а значить буде доступним й для іноземних гостей.

О 16:00 на Братському мості на лучан та гостей міста чекатиме чарівна дівчина-міщанка Оксиня, яка запросить усіх на староміську прогулянку магдебурзьким Луцьком першої половини ХVІІ століття. Перед глядачами постане час, коли у місті заклали наріжний камінь Собору святих апостолів Петра і Павла, зароджувались ідеї постання Церкви Воздвиження Чесного Хреста та Братства Милосердя. Екскурсанти зможуть на власні очі побачити тогочасних славетних луцьких міщан, а ще — ненароком — підслухати їхню бесіду про міські справи. На гостей екскурсії чекатиме також низка інших приємних сюрпризів. Краще, одначе, один раз побачити, аніж сто разів почути!

А на завершення екскурсії о 17:00 запрошуємо усіх на Замкову площу для відкриття інформаційної таблиці "З'їзд європейських монархів", а також зробити унікальні знакові фото на пам'ять в короні князя Вітовта і з символом та стражем нашого міста — Луцьким кликуном.

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 грудня 2023
03 листопада 2023
09 жовтня 2023
29 вересня 2023
14 вересня 2023
21 серпня 2023
06 червня 2023
31 травня 2023
23 травня 2023
12 травня 2023