Поділитись:

Реконструкція РАЦСу: "механічна описка" обійдеться лучанам у півтора мільйона

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 18:22

Посадовці Луцької міської ради замовили виготовлення проектної документації на реконструкцію РАЦСу за півтора мільйона гривень.

Про це пише "Громадське.Волинь".

Послугу із розроблення проектної документації замовили у одеського архітектора без оголошення тендеру. Для суми, від якої потрібно було б оголошувати тендер, посадовцям не вистачило всього 4 тисячі гривень. Тож міські чиновники просто уклали договір із ФОПом Анатолієм Єскарєвим на розроблення проектної документації вартістю 1 496 843,75 гривень.

За зверненням журналістів "Сили правди" Державна аудиторська служба перевірила такі закупівлі міськради і виявила порушення: міськрада уклала договір без проведення процедур, визначених законом. Тому міськраду зобов'язали усунути порушення або ж провести нову процедуру закупівель.

Однак посадовці Луцькради замість виправлення порушень списали все на механічну помилку – описку.

Така хитра відповідь задовольнила аудиторів. У тому, що чиновники не усунули порушення, а переклали все на описку, вони не бачать нічого поганого.

Зі слів заступника начальника управління Західного офісу Державної аудиторської служби України Віктора Гальчука, посадовці провели тендер і там вказали що це є послуга.

"Тобто, якщо послуга – це 200 тисяч, якщо роботи – 1,5 мільйона. Вони написали, що помилково вказали у тендерній документації, що це є послуга. І дають відповідь, що була допущена механічна описка", – пояснює він.

Віктор Гальчук додає: щоб розібратися, чи це була описка, треба бачити весь масив документів.

"Але в принципі тут допустити помилку просто. Якщо вже всі процедури через таке відміняти, то самі розумієте. А якби це було харчування дітей? – зазначив він. – Ми свій лист написали, що просимо усунути порушення. Які наслідки можуть бути? Напевно, конкурентів багато повідпадало тоді. Якби бачили, що це роботи, то, напевно, більше людей було б".

Проте перевірити все аудиторська служба не може, оскільки, зі слів заступника начальника управління, немає ще механізму.

"Нашу службу, в принципі, вона (відповідь міськради, – "К.") задовольняє. Хоча це перший раз у нас така ситуація. Можливо, вони добре знали, а так робили. Це теж, можливо, як варіант, щоб усунути претендентів", – сказав він.

Таким чином "помилка" Луцькради коштує бюджету міста 1 496 843 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОНОВЛЕННЯ ЛУЦЬКОГО РАЦСУ: ВАРТО ЧИ НІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024
01 лютого 2024
31 січня 2024
30 січня 2024
27 січня 2024