Поділитись:

"Хай усі церкви йдуть до нас", – очільник "Московського" патріархату на Волині про об'єднання

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 14:25

Українській церкві відкрили шлях до об′єднання. Синод Вселенського патріархату вирішив надати Томос про автокефалію православній церкві.

У Києві повинні скликати Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ (МП), які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.

Єпископ Волинський і Луцький Волинської єпархії УПЦ Нафанаїл зазначив у коментарі ІА "Конкурент", що цілком підтримує офіційну позицію Української православної церкви.

"Є офіційна позиція нашого Синоду, нашого блаженнішого, який зустрічався із Президентом. У мене така ж позиція. Вона дуже проста: той статус, який є, нас влаштовує. Він нам дає можливість звершувати славославіє Бога, спасатися, бути со Христом. Хай усі церкви ідуть до нас, ми всіх приймаємо", – сказав він.

У заяві на офіційному сайті УПЦ, зокрема, зазначили, що "Константинопольський патріархат свідомо стає на шлях розколу світового православ'я" і "вирішення українського церковного питання відбувається в односторонньому порядку". Також в УПЦ заявили, що для церкви нічого не змінилося.

"Ми були, є і залишаємося єдиною канонічною церквою в Україні. Ми не визнаємо ставропігії, створення якої проголосили з Фанару. Прийнявши в спілкування розкольників, Патріарх Варфоломій не робить їх канонічними, а сам стає на шлях розколу. Розкольники залишилися розкольниками. Ніякої автокефалії і Томосу вони не отримали. І схоже на те, що вони втратили навіть ту незалежність, хоч і неканонічну, яку мали і на якій завжди наголошували", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів