Поділитись:

Роботи міської влади з інвесторами я не бачу, – Андрій Покровський (ВІДЕО)

П'ятниця, 21 вересня 2018, 21:00
 Роботи міської влади з інвесторами я не бачу, – Андрій Покровський (ВІДЕО)

Депутат Луцької міської ради Андрій Покровський зазначив, що окрім співробітництва на умовах грантів, міська рада повинна шукати виходи на бізнес-інвесторів.

Про це він заявив 21 вересня під час ефіру програми "Протилежний Погляд. LIVE".

Нагадаємо, що експерти обговорювали інвестиційну привабливість Волинської області.

"Бізнес зацікавлений в покращенні міста в цілому. Але роботи з бізнес-інвесторами, на жаль, я не можу відзначити з боку луцької міської влади. На жаль, влада поводить себе не зрозуміло. Я не одноразово говорив, що влада не використовує належним чином інструменти, які має. Сподіваюся, що після сьогоднішнього форуму Луцька міська влада зрозуміє, що якщо за інвестором не ходити, не перепрошувати, не комунікувати відкрито, створювати всі умови, то інвестор не буде стукатися в двері та просити. Тому тут є двояке питання. Одне діло, коли залучаються кошти в міську інфраструктуру зі сторони міжнародних організацій, а інша справа, коли міська влада працює з приватним інвестором. Тут є недопрацювання", - зазначив Андрій Покровський.

Виконавчий директор Китайської торгової Асоціації Руслан Осипенко підкреслив, що для бажання інвестора зайти в місто, тут повинна бути політична стабільність, спадкоємність влади та дотримання своїх обіцянок. Адже як правило в Україні, якщо є домовленості з однією владою, а вона змінюється, то обіцянки змінюються. Цю практику потрібно змінити та планувати на середньо та довгострокову перспективи.

"Якраз влада міст повинна забезпечити зниження політичних ризиків. Тобто забезпечити гарантію реалізацію проектів. Адже вони розраховані як мінімум на 3-7 років повернення коштів", – зазначив Осипенко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів