Поділитись:

Танцюючий ректор та коптер з "мотивашками": як в ЛНТУ відбулася посвята першокурсників (фото)

Вівторок, 04 вересня 2018, 17:50

Луцький національний технічний університет зустрів своїх першокурсників цікаво та активно.

Так, 4 вересня, на території закладу вищої освіти відбулася урочиста посвята першокурсників #LNTU_FestDay2018.

На святі були присутні як представники влади, так і друзі першокурсників та їхні батьки. Усі охочі мали змогу відвідати ярмарок факультетів, скуштувати куліш від ректора Петра Савчука, пограти у настільні ігри, стати учасником флешмобу, зробити світлини біля фотозон, взяти участь у розіграші подарунків від партнерів та залишитися на вечірній кіноперегляд.

Дивував присутніх безпілотник, конструктором якого є викладач ЛНТУ, який буквально з неба посилав першокурсникам мотиваційні цитати.

Урочистості стартували близько 12 години. Саме тоді першокурсники, вбравшись у кольорові футболки, вийшли на посвяту із своїми наставниками.

Ведучі дуету "Open Space" Владислав Літкович та Василь Лотошинський оголошували новоприбулих студентів та надавали слово почесним гостям, яких зібралося чимало. А все для того, аби привітати майбутніх конструкторів, будівельників та "айтішників".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДУЕТ ВЕДУЧИХ "OPEN SPACE": ЯК СТУДЕНТИ ЛНТУ СТВОРИЛИ ВЛАСНИЙ БРЕНД

Першим на правах господаря університету взяв слово ректор Петро Савчук.

"Надзвичайно приємно і нам велика честь, що ви зосередили вибір саме на нашому університеті. Цього року це 2030 першокурсників, які прийшли на поріг нашого університету. Маю надію, що тут вони здобудуть якісну європейську освіту", – зауважив ректор та привітав студентів-першачків із переходом до серйозного самостійного життя.

До привітань приєднався і голова Волинської обласної адміністрації Олександр Савченко, який поставив запитання першокурсникам: "Що б ви зробили найперше на посаді губернатора?".

Відповідь отримав від першокурсниці Катерини: "Я б зробила би перш за все дорогу і більше транспорту до університету".

Однак Савченко запевнив, що це дуже правильні слова.

"На ряду із тим, що ви сказали, я думаю ще про одне. А де взяти людей, як побудують дороги, сядуть за кермо автомобіля? Сьогодні в Луцьку навіть немає водіїв, які можуть обслуговувати сміттєвози. А де взяти людей, які сьогодні щось побудують? Це якраз ті люди, які і надіюся побачити у вас", – відповів голова ОДА та зауважив, що держава прагнутиме створювати нові робочі місця для такої молоді.

Своєю чергою Митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл подякував за твердість у вірі в Україну усім першокурсникам та закликав Боже благословення на студентів, їх батьків та викладачів вузу та окропив освяченою водою.

До вітань першокурсників приєдналися і творчі колективи.

А після цього усі виголосили присягу та взялися куштувати хліб за давньою традицією.

Фішкою заходу став танцювальний флешмоб, де разом зі студентами "запалив" і сам ректор Петро Савчук.

Після урочистої частини заходу всі присутні мали змогу скуштували куліш від ректора, познайомитися із студентами старших курсів, які не оминули увагою посвяту, досхочу пофотографуватися та залишитися на вечірній кіноперегляд.

БІЛЬШЕ ФОТО ШУКАЙТЕ НА FACEBOOK-СТОРІНЦІ ІА "КОНКУРЕНТ".

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
08 березня 2024
05 березня 2024
15 лютого 2024
13 лютого 2024
11:33
11 лютого 2024
09 лютого 2024
08 лютого 2024
20 січня 2024
16:47