Поділитись:

Співи, виставки, ярмарки – у Луцьку стартує фестиваль "Берегиня" (фото)

П'ятниця, 10 серпня 2018, 13:00

У Луцьку розпочався Восьмий Міжнародний фестиваль українського фольклору "Берегиня". В рамках фестивалю на Театральному майдані та вулиці Лесі Українки діють виставка-ярмарок майстрів народного мистецтва та відкрили етнографічні майданчики.

До участі в фестивалі запрошені фольклорні колективи від українських громад Польщі, Литви, Білорусі, Молдови, Естонії, Румунії та Франції, а також із майже всіх областей України та районів Волині.

Вздовж вулиці Лесі Українки представники різних районів продають різноманітні вироби майстрів народного мистецтва, а фольклорні колективи розважають лучан і гостей міста своїми піснями.

На всіх майданчиках і сценах відбуватимуться дійства, притаманні українським традиціям, які багаті плодами збереженого автентичного фольклору і щедрості родючої землі.

На вулицях древнього Луцька можна буде побачити народне життя Волині і Полісся через призму етнографічних майданчиків. Впродовж усіх фестивальних днів відбуватимуться спілкування з носіями "живого" фольклору – обрядові дійства, звичаї, традиції. Райони Волинської області відтворять обійстя гончаря, кузню, лісничівку, млин, рибальське подвір'я... Гостинно відчинять ворота подвір'я "Крайня хата", "Бабці Калапуші", "Дядька Лева","Біля ливарні", "Світлиця граду княжого", "Локачинська вуйма". Пасічники обіцяють почастувати справжнім бджолиним медом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯН КЛИЧУТЬ НА ФЕСТИВАЛЬ "БЕРЕГИНЯ": ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів