Поділитись:

"Туалет розбрату", або "Дєржитє Петрочука" на сесії Луцькради (фоторепортаж)

Четвер, 26 липня 2018, 20:00

"Дєржитє Петрочука... Дєржитє Петрочука!" – сміючись, вигукував колоритний депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін, коли громадський активіст Сергій Рижков попросив слова.

Тривала друга половина сесійного засідання... Обранці громади вирішували долю земельної ділянки в центрі Луцька, на якій мусить знаходитися громадська вбиральня.

"Дракі нє будєт?" – все ще посміхаючись, звернувся до Рижкова Дендіберін.

Безумовно, Микола Олександрович, говорячи до Сергія, пригадував події піврічної давності, коли активіст мірявся силою з Євгеном Ткачуком та конфліктував з Костянтином Петрочуком і Сергієм Булою.

Проте цього дня бійок не було. Лише сумнівні звинувачення...

***

Розпочалася сесія зі звернення представниці "Самопомочі" Алли Надточій до "укропівця" Ігоря Поліщука. Вона запропонувала раднику не просто ходити і обстежувати зроблені за бюджетні кошти двори, а перейти на посаду заступника міського голови і взяти на себе хоч якусь відповідальність за те, що діється в місті.

Сесія ще не розпочалася, а Алла Надточій вже Сесія ще не розпочалася, а Алла Надточій вже "напала" на Ігоря Поліщука

"Наша фракція підтримала б", – зазначила жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АЛЛА НАДТОЧІЙ: "ПОЛІЩУК НЕ ВИРІШУЄ НАВІТЬ НАЙДРІБ'ЯЗКОВІШИХ ПИТАНЬ

Поліщук, своєю чергою, награно вдячним голосом подякував депутатці та відразу ж перейшов до критики, здавалося б, абсолютно не причетного до цієї розмови Андрія Покровського. Він стверджував, що під час ефіру на місцевому телеканалі Покровський оббрехав міську раду, сказавши, що комунальні підприємства майже не приносять грошей в бюджет. Андрій Покровський ґрунтовно відповість Поліщуку пізніше за посередництвом своєї онлайн-приймальні у Facebook.

"Сьогодні на сесії міської ради Ігор Поліщук піддав сумніву мої слова і намагався звинуватити у їх недостовірності. Прикро. Прикро, що люди, які хочуть керувати містом, самі кажуть неправду. Сказали, що я не володію ситуацією щодо наповнення бюджету міста. Звинуватили, що мої слова про те, що від комунальних підприємств в казну Луцька надійшло аж 363 тисячі гривень в першому півріччі, не відповідають дійсності, і тільки від КП "Луцькреклама" ми отримали 4 мільйони. Заперечити мені могла тільки людина, яка сама не розбирається в бюджетних питаннях чи свідомо маніпулює громадською думкою. Я зла не тримаю. Але проведу невеликий лікнеп для підвищення кваліфікації радників", – зазначив депутат.

А поки він ніяк не відреагував на слова "укропівця" та спокійно вивчав порядок денний, сидячи за новим для себе місцем, позаду 3-х позафракційних депутатів: Андрія Авраменка, Олександра Козлюка та Євгена Ткачука.

Андрій Покровський змінив своє звичне місце у сесійній залі на новеАндрій Покровський змінив своє звичне місце у сесійній залі на нове

Коли розпочалося обговорення питання щодо надання дозволу комунальному підприємству "Луцькі ринки" на поділ земельної ділянки, яка надана в постійне користування на вулиці Карпенка-Карого, 1 для обслуговування ринку "Завокзальний, Юлія Вусенко іронічно подивилася у бік тріо та зробила кілька ствердних кивків, ніби погоджуючись з бажанням обранця громади пересісти.

Упродовж всього засідання і Вусенко, і Надточій реагуватимуть на слова та будь-які рухи своїх недругів, наче голодні коти на щура, якого можна з'їсти.

Алла Надточій та Юлія Вусенко, наче Алла Надточій та Юлія Вусенко, наче "наймані вбивці" , дивляться на своїх політичних опонентів...

Тим часом директор "Луцьких ринків" Ігор Корольчук (Ігор Корольчук – екс-голова Шацької РДА, який жалівся Президенту України на губернатора Володимира Гунчика та був звільнений з посади), зайнявши місце між журналістами та стіною, на якій розміщені різні грамоти та дипломи, фільмував процес дискусії на телефон.

...а Ігор Корольчук знімає їх на свій телефон...а Ігор Корольчук знімає їх на свій телефон

"Це дозвіл!" – раз у раз повторював Ігор Поліщук, коментуючи запитання представників "Самопомочі". Своєю чергою доповідач Олександр Козлюк щоразу підтверджував його слова.

"В цій залі було зроблено чимало наруги над законом", – Юлія Вусенко спокійно пояснює свою невиправдану, на думку деяких колег, активність. Через кілька хвилин рішення прийняли і дозвіл надали.

Несподівано гаряче стало, коли депутати розпочали суперечку щодо дати відзначення Дня міста Луцька. Винесений проект рішення передбачав перенесення дійства зі звичного 25 серпня на другу суботу або ж неділю вересня. Частина обранців громади стверджувала, що це абсолютно необґрунтоване рішення, яке потрібно доопрацювати.

"Давайте не приймати це, бо все одно буде День міста у межах Дня Незалежності. Давайте вивчимо дві пропозиції, які мають історичну складову та певні традиції", – запропонував Павло Данильчук.

"Раджу провести круглий стіл з істориками, краєзнавцями та церквою. Таке свято треба приурочувати до якоїсь історичної дати. Тому було б добре, щоб фахівці порадили, як саме зробити", – підтримав колегу Микола Яручик.

"Після Дня Незалежності люди втомлені і не приходять на масу заходів, які ми організовуємо до Дня міста", – парирував Пустовіт, відстоюючи ідею відзначення у вересні.

У підсумку свято перенесли на осінь, проте лише на 1 рік.

Під час обговорення питань, які викликали чимало суперечок, Андрій Авраменко, як завжди, у ці перепалки не ліз... Цього разу він детально вивчав ринок мотоциклів...Під час обговорення питань, які викликали чимало суперечок, Андрій Авраменко, як завжди, у ці перепалки не ліз... Цього разу він детально вивчав ринок мотоциклів...

... а ... а "свободівці", тим часом, наочно демонстрували, що "Свобода" - єдина.

Другу половину сесійного засідання, яка розпочалася після годинної перерви, оголошеної о 12:30, я провів постійно тримаючи в лівому вусі один зі своїх навушників. Спостерігати за рухами, мімікою та пересуваннями обранців громади під ритми та мотиви брутальних андерграундових хіп-хоп виконавців Cypress Hill – справа доволі цікава, проте потребує спеціальної підготовки, оскільки можна банально "просрати" всю сесію. На випадок, якщо комусь цікаво зрозуміти, в яких умовах я працюю, додаю одну з пісень старожилів реп-культури.

До речі, пам'ятаєте Сергія Рижкова, який просив слова? Такої можливості активісту "укропівська" більшість не дала. Щоправда, обговорення доволі суперечливого питання про міську вбиральню не було таким гучним, яким би могло бути.

Так, "Самопоміч" ставила багато питань стосовно надання дозволу департаменту ЖКГ на передачу орендованої земельної ділянки на Театральному майдані, 8, в суборенду "Луцькфудсервісу". Так, чиновники та депутати з протилежного боку відповідали, що все нормально. Так, Алла Надточій в ці моменти змірювала їх аж надто презирливим поглядом. Але скандалу не було.

"Давайте усі, хто дбає про центральну частину міста, проголосуємо та підтримаємо", – запропонував Олександр Козлюк. Ці слова спровокували появу широченної усмішки на обличчі веселого Миколи Дендіберіна, який відразу встав та підійшов до Поліщука.

"Туалет розбрату якийсь", – підкреслив Павло Данильчук перед тим, як депутати прийняли рішення на користь "Луцькфудсервісу".

***

Коли завершився розгляд земельних питань, Пустовіт оголосив ще одну 15-хвилинну перерву, яка значно затягнулася. На радість головному редактору ІА "Конкурент" Андрію Лучику, я не покинув залу, а спостерігав за тим, як широко відома у депутатських та журналістських колах пані Людмила нещадно щось "насипала" Сергію Булі та Костянтину Петрочуку (Лучик в захваті від цієї жінки ще з тих часів, коли Юлія Остапович робила свої репортажі неповторними, додаючи туди креативні міні-інтерв'ю з літньою активісткою). Що саме вона говорила, я не чув, оскільки моє праве вухо теж "віддалося" музиці. Але вигляд це дійство мало, наче реп-батл, переможець в якому очевидний.

Пані Людмила знищує Сергія Булу та Костянтина Петрочука, який за кадром...Пані Людмила знищує Сергія Булу та Костянтина Петрочука, який за кадром...

... це був справжній ... це був справжній "реп-батлл"...

...яким залишилися задоволені, навіть, найвибагливіші глядачі....яким залишилися задоволені, навіть, найвибагливіші глядачі.

Цим "хіп-хоп номером" сесія для мене завершилася. Звісно, щось відбувалося й після нього, але те "щось" – не варте зайвих літер та часу, який ви витратите на їх читання...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОДИН ДЕНЬ З ГУБЕРНАТОРОМ ВОЛИНІ ОЛЕКСАНДРОМ САВЧЕНКОМ

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
11:39
19 березня 2024
16:00
05 березня 2024
10:13
21 лютого 2024
18 січня 2024
12:50
18 грудня 2023
09:00
31 жовтня 2023
20 жовтня 2023
12:12
11 вересня 2023
11:32
01 вересня 2023